Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

Alegerea buchetului de mireasa este una dintre cele mai importante decizii pe care o ia o mireasa înainte de nunta. Acest articol va explica in detaliu cum sa alegi buchetul de mireasa perfect in patru pași simpli. Citește mai mult pentru a învața cum sa alegi buchetul perfect pentru nunta ta!

Există câțiva pași de bază în alegerea look-ului unei mirese: rochia, pantofii, voalul, accesoriile și, bineînțeles, buchetul.

Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

La prima vedere, un aranjament floral poate părea ceva nesemnificativ, deoarece poate fi ales de la orice florărie, dar de fapt este o poveste mult mai complicată, iar miresele nu se grăbesc să aleagă buchetul perfect.

Astăzi voi vorbi despre tipurile de buchete și despre cum să-l alegi pe cel potrivit pentru tine.

Pasul 1: Forma buchetului

Primul și cel mai evident lucru este să decideți ce formă trebuie să aibă buchetul miresei.

  • Rotund. Un buchet mic și simetric este considerat un accesoriu clasic al miresei. Arată bine din orice unghi și se potrivește cu majoritatea modelelor de rochii, mai ales dacă nu doriți să vă ascundeți talia.
  • Glamella O floare extrem de interesantă, formată din sute de petale individuale cusute împreună pentru a crea o floare foarte mare, pe care nu o veți găsi în natură.
9f360c5a 78
Exemple de buchete glamella. Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași
  • Cascadă. Acesta este un aranjament elegant care, după cum sugerează și numele, cade în cascadă din mâinile miresei. Piesa este destul de spectaculoasă și, în funcție de mărime, poate acoperi o mare parte din ținuta miresei, în plus, această versiune a buchetului este mai potrivită pentru fetele înalte.
Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași
Buchet de nuntă sub formă de cascadă. Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași
  • O floare împrăștiată (aka sprawling sau “shaggy”). Una dintre cele mai populare opțiuni pentru mirese în ultimii ani, o combinație de flori, ca și cum ar fi alese la întâmplare și legate cu o panglică pentru a crea efectul de flori doar culese, care funcționează bine pentru o mireasă rustică sau boho.
9f360c5a 83
Buchet de mireasă mare de flori albe. Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

Pasul 2: Florile din componența buchetului de mireasă

Alegerea florilor se reduce la trei ingrediente principale: valoarea sentimentală, aspectul și perioada anului.

Citeste si
5 Ritualuri de auto-îngrijire înainte de nuntă pentru a vă relaxa și a vă re-energiza

În primul rând, dacă doriți aceleași flori ca și mama dvs. când a mers la altar sau dacă doriți să aveți floarea dvs. preferată în buchet, asigurați-vă că îi spuneți florarului dvs. acest lucru.

9f360c5a 80
Un mono-buchet neobișnuit de delphiniums pentru mireasă. Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

Dacă nu aveți o anumită preferință pentru flori, alegeți-le pe cele care vă plac cel mai mult ca aspect: trandafirii sunt foarte cool, au multe varietăți de diferite forme și nuanțe, puteți asambla un buchet foarte interesant, jucându-vă cu diferite flori.

9f360c5a 81
Un buchet de nuntă voluminos, modelat neglijent. Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

Florile sălbatice sunt ideale pentru buchetele de flori legate de mână, dezordonate, pentru că nu trebuie să încerci să îmblânzești frumusețea naturii.

Lalelele sunt o alegere populară, dar trebuie să fiți atenți, deoarece forma lor ușor ciudată poate să nu fie întotdeauna potrivită.

Nu uitați că nimic în natură nu înflorește pe tot parcursul anului, așa că, dacă doriți un buchet de nuntă din anumite flori, asigurați-vă că este sezonul potrivit.

Alternativ, puteți adăuga câteva flori artificiale superbe pentru a crea un buchet de vis sau puteți schimba tipul de flori cu unul mai de sezon.

Pasul 3: Aspectul general

Atunci când îți alegi buchetul de mireasă, este timpul să te gândești cum se potrivește cu restul ținutei tale. Dacă ai deja o piesă spectaculoasă, fie că este vorba de o rochie sau de un accesoriu și nu vrei ca buchetul să atragă atenția asupra sa, optează pentru o opțiune mai compactă, clasică și modestă.

Citeste si
9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții

Dar dacă rochia ta este simplă și elegantă și nu ai prea multe bijuterii, atunci ai nevoie de buchetul potrivit pentru a scoate în evidență întreaga ținută. Alegeți culori și forme îndrăznețe și ceva care să vă pună cu adevărat în centrul atenției. Aveți grijă să nu exagerați, pentru că nu vreți ca buchetul să umbrească întregul look.

Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași
Buchet de mireasă elegantCum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași.

Pasul 4: Alternative de buchete de mireasă

Nu uitați că nunta este sărbătoarea voastră, ceea ce înseamnă că nu trebuie să urmeze moda sau tradiția. Iar buchetul miresei nu trebuie să fie neapărat un buchet. Puteți purta un mic coș de răchită cu flori sau un colier de flori pentru a vă ține mâinile libere.

Buchetele alternative există de ceva timp și au câștigat popularitate doar în ultimii ani.

9f360c5a 82
Aranjamente florale pentru nunți. Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

Și, bineînțeles, există mirese cărora pur și simplu nu le plac florile tăiate, așa că nu văd rostul unui buchet. Dacă nu doriți un buchet de flori – este dreptul dumneavoastră, pentru că este vacanța dumneavoastră.

A fi mireasă este o muncă grea, deoarece nunta și pregătirile pentru ea provoacă multă anxietate. Dar dacă înveți să te bucuri de acest proces și să nu te lași prins de lucruri mărunte, vei realiza că esența pregătirii nunții este anticiparea acelei zile speciale.

Citește si…

9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții
Când să faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?