Cum sa faci prajituri imprimate? Iubitorii prajiturilor facute in casa apreciaza in mod special prajiturile imprimate. Diversitatea acestui produs este uimitoare. Iti amintesti zicala: „Suntem oameni simpli, mancam prajituri groase”. Astazi vom vorbi despre aceste prajituri groase cu umpluturi.
Umplutura confera prajiturii un gust extraordinar, iar gospodinele creeaza adevarate capodopere de prajituri chiar si din aluat simplu in combinatie cu umpluturi din fructe sau nuci.
Nu te teme sa faci prajituri imprimate umplute. Este un proces complet nesofisticat si, dimpotriva – interesant si captivant! Principalul lucru este sa ai putina rabdare si prajiturile imprimate umplute vor deveni felul tau de rezistenta.

Pasii procesului de preparare a prajiturilor imprimate umplute cu ajutorul timbrului
Intregul proces de preparare si coacere a prajiturilor imprimate umplute cu ajutorul timbrului include 4 actiuni principale:
- Framantarea aluatului de prajituri
- Prepararea umpluturii
- Formarea prajiturii
- Coacerea
Framantarea aluatului de prajituri
Mai intai, trebuie sa pregatesti aluatul. Pe site-ul nostru vei gasi multe retete de aluat pentru prajituri. Rasfoieste-le, familiarizeaza-te si indrazneste. Nu ai timp pentru cautari lungi, atunci iti recomandam sa alegi una dintre aceste retete:
- Reteta de prajituri crude cu miere
- Reteta de prajituri cu miere fiarta
- Reteta de prajituri crude cu melasa (fara miere)
- Reteta de prajituri imprimate pe zahar ars (fara miere si oua)
Dupa ce ai ales aluatul – treci la alegerea umpluturii.
Prepararea umpluturii
Umplutura pentru prajituri este un aspect important in prepararea acestei delicatese. Iti recomandam sa o alegi in functie de propriul gust si preferintele membrilor familiei tale. Iar pentru a nu te pierde in diversitatea si abundenta tuturor umpluturilor posibile, arunca o privire la articolul interesant „Retete de umplutura pentru prajituri” din blog.
Formarea prajiturii
Deci, ai pregatit aluatul, ai ales umplutura si acum vine cel mai important moment – formarea prajiturii.
Pentru a lucra cu calitate aluatul, iti sugeram sa te echipezi cu toate instrumentele necesare:
- Timbru pentru prajituri de la eMrturii.ro
- Decupator pentru fursecuri si prajituri
- Sucitor neted pentru intins aluatul
- Lingura sau cutit pentru lipit marginile aluatului viitoarei prajituri
- Pensula de bucatarie
- Hartie de copt
Deci, cum sa formezi o prajitura cu umplutura pentru a obtine o amprenta frumoasa, care va ramane neteda si bine vizibila in timpul coacerii?
Totul este simplu!
Trebuie:
- Ia doua bucati mici de aluat (50-60 grame) – acestea vor fi partile superioara si inferioara ale prajiturii
- Intinde una dintre ele intr-o foaie uniforma cu o grosime de aproximativ 4-5 mm (partea inferioara a produsului)
- Marcheaza conturul partii inferioare netede a viitoarei prajituri cu un decupator special, dar nu taia foaia complet
- Aplica modelul pe partea superioara a prajiturii cu ajutorul timbrului





Cand lucrezi cu timbrul, bucata de aluat trebuie sa fie turtita si presarata cu faina. Apasand bucata de aluat aleasa catre timbru, trebuie sa o intinzi uniform, astfel incat modelul sa fie bine imprimat, si apoi sa separi cu grija aluatul de scandura.
- Pune umplutura pe fundul prajiturii astfel incat marginile aluatului sa ramana uscate si curate
Atentie! Umplutura trebuie sa fie densa si sa nu se scurga pe fundul prajiturii.
- Pune cu grija partea cu model a prajiturii pe fund, acoperind umplutura, si taie marginile cu decupatorul
- Indeparteaza aluatul in exces si limpezeste marginile prajiturii cu varful unui cutit sau manerul linguritei.

Prajitura imprimata cu umplutura este gata!
Coacerea
Gata, poti rasufla usurat si trece la coacerea prajiturilor umplute conform retetei!
Prajiturile se coc aproximativ 12-15 minute. Timpul exact depinde de factori individuali: cuptorul, tava, grosimea prajiturii etc., asa ca respecta recomandarile retetei alese si verifica prajiturile in timpul coacerii.
Ei bine, prajiturile noastre imprimate umplute sunt gata. Iar pentru ca acestea sa fie nu doar delicioase, ci si frumoase, aplica glazura pe suprafata lor. O glazura din zahar va conferi prajiturii un luciu stralucitor, iar glazura alba din albus de ou o va face eleganta.
Sper ca ai gasit acest articol despre prepararea prajiturilor imprimate cu umplutura folosind un timbru util si interesant! Experimenteaza cu diferite retete de aluat si umpluturi pentru a crea propriile tale combinatii delicioase. Lasa un comentariu mai jos si spune-ne care este prajitura ta imprimata preferata!
** Acest articol se bazeaza pe expertiza si experienta echipei de la e-Marturii.ro in crearea de forme si timbre din lemn pentru prajituri imprimate. *