Invitatii de nunta ieftine

Invitatii de nuntă ieftine: 4 Metode cum să economisești bani și să fii creativ

Cum să alegi invitații de nuntă ieftine, dar de efect 💌

Nunta este un eveniment unic și memorabil în viața oricărui cuplu. De aceea, este important să te ocupi de toate detaliile care vor face acest moment special. Unul dintre aceste detalii este alegerea invitațiilor de nuntă, care vor anunța oficial marele eveniment și vor crea o primă impresie asupra stilului și temei nunții tale.

Dar cum să alegi invitații de nuntă ieftine, dar de efect, care să se potrivească cu bugetul și personalitatea ta? În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi și idei care te vor ajuta să găsești invitațiile perfecte pentru nunta ta, fără să cheltui o avere.

Invitatii de nunta ieftine

Invitatii de nunta ieftine

 De ce să alegi invitații de nuntă ieftine?

Poate te întrebi de ce să alegi invitații de nuntă ieftine, când poți să investești în niște invitații de lux, care să impresioneze pe toată lumea. Ei bine, există câteva motive bune pentru care să optezi pentru invitații de nuntă ieftine, și anume:

 1. Să economisești bani. Nunta este un eveniment costisitor, care implică multe cheltuieli, de la rochia de mireasă, la locația, catering, muzică, fotograf, verighete și multe altele. De aceea, este bine să încerci să reduci costurile acolo unde poți, fără să compromiți calitatea. Invitațiile de nuntă sunt unul dintre acele elemente care pot fi achiziționate la prețuri mai mici, fără să afecteze aspectul sau mesajul lor.
 2. Să fii original și creativ.  Invitațiile de nuntă ieftine nu înseamnă invitații de nuntă banale sau plictisitoare. Dimpotrivă, poți să alegi invitații de nuntă ieftine, dar originale și creative, care să reflecte personalitatea și gusturile tale. De exemplu, poți să alegi invitații de nuntă ieftine, dar personalizate, care să conțină o fotografie cu voi doi, un citat preferat, o ilustrație simpatică sau un design minimalist. Sau poți să alegi invitații de nuntă ieftine, dar inedite, care să aibă o formă neobișnuită, o textură specială, un material reciclat sau un accesoriu drăguț.
 3. Să fii eco-friendly. Invitațiile de nuntă ieftine nu înseamnă invitații de nuntă de proastă calitate sau care poluează mediul. Dimpotrivă, poți să alegi invitații de nuntă ieftine, dar eco-friendly, care să fie realizate din materiale naturale, biodegradabile sau reciclabile, care să nu conțină substanțe toxice sau care să nu genereze deșeuri. Astfel, vei contribui la protejarea planetei și vei transmite un mesaj pozitiv invitaților tăi.Invitatii nunta cu model floral si accesorizat cu un snur 22 x 10.5 cm

  Invitatii nunta carton mat snur accesorizat familii eveniment 12 x 22 cm

Cum să alegi invitații de nuntă ieftine?

Acum că știi de ce să alegi invitații de nuntă ieftine, probabil te întrebi cum să le alegi. Nu este o sarcină ușoară, având în vedere că există o varietate mare de modele, culori, forme, materiale și prețuri pe piață. De aceea, îți vom oferi câteva criterii și pași care te vor ajuta să alegi invitații de nuntă ieftine, dar de efect.

1. Stabilește-ți bugetul

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să îți stabilești bugetul pentru invitațiile de nuntă. Acesta depinde de mai mulți factori, cum ar fi numărul de invitați, tipul de invitații, calitatea materialelor, serviciile de tipărire și livrare etc. În general, prețul unei invitații de nuntă variază între 1 și 10 lei, în funcție de acești factori. Pentru a economisi bani, îți recomandăm să alegi invitații de nuntă ieftine, care să nu depășească 3 lei pe bucată.

Citeste si
Plicurile personalizate revin la modă!

2. Alege-ți tema și stilul nunții

Al doilea pas pe care trebuie să-l faci este să îți alegi tema și stilul nunții. Acestea vor influența designul și mesajul invitațiilor de nuntă, care trebuie să fie în concordanță cu atmosfera și decorul evenimentului. De exemplu, dacă ai o nuntă rustică, poți să alegi invitații de nuntă ieftine, dar cu un aspect natural, care să folosească culori calde, fonturi simple, elemente florale sau fructe. Dacă ai o nuntă elegantă, poți să alegi invitații de nuntă ieftine, dar cu un aspect sofisticat, care să folosească culori reci, fonturi elegante, elemente geometrice sau metalice.

3. Caută inspirație

Al treilea pas pe care trebuie să-l faci este să cauți inspirație pentru invitațiile de nuntă. Poți să te uiți pe site-uri de specialitate din România, SUA și UK, care oferă modele variate de invitații de nuntă ieftine, dar de calitate.

4. Alege-ți designul și mesajul

Al patrulea pas pe care trebuie să-l faci este să îți alegi designul și mesajul invitațiilor de nuntă. Acestea trebuie să fie înarmonie cu tema și stilul nunții tale.

Pentru a alege designul și mesajul invitațiilor de nuntă, poți să ții cont de următoarele aspecte:

 • Culoarea. Alege o culoare care să se potrivească cu paleta de culori a nunții tale, dar și cu personalitatea ta. Poți să folosești o singură culoare dominantă, sau să combini mai multe culori complementare sau contrastante. De exemplu, dacă ai o nuntă primăvăratică, poți să alegi o culoare verde, roz sau galbenă, care să inspire prospețime și veselie. Dacă ai o nuntă toamnatică, poți să alegi o culoare maro, portocalie sau roșie, care să inspire căldură și romantism.
 • Fontul. Alege un font care să se potrivească cu tonul și atmosfera nunții tale, dar și cu mesajul pe care vrei să-l transmiți. Poți să folosești un font simplu, curat și ușor de citit, sau un font mai artistic, decorativ și expresiv. De exemplu, dacă ai o nuntă clasică, poți să alegi un font serif, care să inspire eleganță și rafinament. Dacă ai o nuntă modernă, poți să alegi un font sans serif, care să inspire minimalism și contemporaneitate.
 • Imaginea. Alege o imagine care să reprezinte tema și stilul nunții tale, dar și povestea și sentimentele voastre. Poți să folosești o fotografie cu voi doi, care să arate cât de fericiți și îndrăgostiți sunteți. Sau poți să folosești o ilustrație, care să arate elemente specifice nunții tale, cum ar fi locația, florile, accesoriile etc. Sau poți să folosești un simbol, care să arate valorile și principiile voastre, cum ar fi o inimă, o cruce, un infinit etc.
 • Textul. Alege un text care să anunțe oficial data, ora și locul nunții tale, dar și să invite invitații la eveniment. Poți să folosești un text formal, care să respecte regulile de etichetă și protocol, sau un text informal, care să exprime personalitatea și umorul vostru. De exemplu, dacă ai o nuntă tradițională, poți să folosești un text de genul: “Domnul și Doamna X au onoarea de a vă invita la nunta fiicei lor, Y, cu Z, care va avea loc la data de …, ora …, la …”. Dacă ai o nuntă originală, poți să folosești un text de genul: “Y și Z se iubesc de …, se logodesc de …, și se căsătoresc de …! Vino să sărbătorești cu ei cel mai frumos moment din viața lor, la data de …, ora …, la …”.
Citeste si
Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă

Invitatii nunta cu amprente nunta maro si roz

Invitatii nunta model vintage gramofon 11 x 22 cm

Invitatii nunta model vintage gramofon 11 x 22 cm

Cum să găsești invitații de nuntă ieftine?

După ce ți-ai ales designul și mesajul invitațiilor de nuntă, probabil te întrebi cum să le găsești la prețuri accesibile. Există mai multe modalități de a face acest lucru, și anume:

 • Comandă online. Una dintre cele mai simple și rapide modalități de a găsi invitații de nuntă ieftine este să le comanzi online, de pe site-uri specializate, care oferă o varietate de modele, culori, forme, materiale și prețuri. Avantajele acestei metode sunt că poți să vezi și să compari mai multe opțiuni, să beneficiezi de reduceri și promoții, să personalizezi invitațiile după preferințele tale și să le primești direct la domiciliu. Dezavantajele acestei metode sunt că nu poți să verifici calitatea și aspectul invitațiilor înainte de a le cumpăra, că poți să întâmpini probleme cu livrarea sau returul și că poți să dai peste invitații de nuntă ieftine, dar de proastă calitate.
 • Fă-le singur. O altă modalitate de a găsi invitații de nuntă ieftine este să le faci singur, folosind materiale și instrumente pe care le ai la îndemână sau pe care le poți cumpăra la prețuri mici. Avantajele acestei metode sunt că poți să fii creativ și original, să îți exprimi personalitatea și sentimentele, să te distrezi și să te implici în pregătirea nunții. Dezavantajele acestei metode sunt că necesită timp, răbdare și îndemânare, că poți să greșești sau să strici invitațiile și că poți să nu obții rezultatele dorite.
 • Cere ajutor. O a treia modalitate de a găsi invitații de nuntă ieftine este să ceri ajutor de la persoane care se pricep la acest domeniu, cum ar fi prieteni, rude, cunoscuți sau profesioniști. Avantajele acestei metode sunt că poți să beneficiezi de sfaturi, idei și recomandări, să economisești timp și efort, să obții invitații de nuntă ieftine, dar de calitate și să întărești relațiile cu cei dragi. Dezavantajele acestei metode sunt că poți să nu găsești pe cineva dispus să te ajute, să nu fii mulțumit de rezultatul final sau să creezi situații neplăcute sau neînțelegeri.

Invitatii de nunta din carton mat cu model floral si fluturas si fundita pentru nume familii 17 x 17 cm

Invitatii de nunta din carton mat cu model floral si fluturas si fundita pentru nume familii 17 x 17 cm

Întrebări și răspunsuri frecvente

În continuare, îți vom răspunde la câteva întrebări frecvente pe care le ai despre invitațiile de nuntă ieftine, dar de efect.

Când să trimiți invitațiile de nuntă?

În general, se recomandă să trimiți invitațiile de nuntă cu cel puțin 2-3 luni înainte de eveniment, pentru a le oferi invitaților suficient timp să își facă planuri și să îți confirme prezența. Dacă ai invitați din alte orașe sau țări, poți să le trimiți invitațiile cu 4-6 luni înainte, pentru a le permite să își rezerve biletele de avion, cazarea și transportul.

Citeste si
Cum să alegi lumanari nunta personalizate pentru nunta ta 🕯️ 3 sfaturi

Cum să scrii plicurile invitațiilor de nuntă?

Plicurile invitațiilor de nuntă trebuie să fie scrise cu grijă și respect, folosind un limbaj adecvat și o grafie clară și corectă. Iată câteva reguli de bază pe care să le urmezi:

 • Scrie numele și prenumele invitaților, folosind titlurile de politețe corespunzătoare, cum ar fi domnul, doamna, domnișoara etc. De exemplu: Domnul și Doamna Popescu, Domnișoara Ionescu etc.
 • Scrie adresa completă a invitaților, folosind numele străzii, numărul, blocul, scara, etajul, apartamentul, codul poștal, orașul și țara. De exemplu: Strada Mihai Eminescu, nr. 12, bl. A3, sc. 2, et. 4, ap. 23, 010011, București, România.
 • Scrie cu majuscule numele invitaților și adresa, pentru a le evidenția și a le face mai ușor de citit.
 • Scrie cu un font simplu și lizibil, sau cu o caligrafie frumoasă și elegantă, folosind o culoare neutră, cum ar fi negru, albastru sau maro.

Scrie cu un pix sau un stilou, nu cu un marker sau un creion, pentru a evita să ștergi sau să pătezi invitațiile.

Ce să faci dacă ai greșit invitațiile de nuntă?

Dacă ai greșit invitațiile de nuntă, nu intra în panică. Există câteva soluții pe care le poți aplica, în funcție de natura și gravitatea greșelii. Iată câteva exemple:

 • Dacă ai greșit numele sau adresa unui invitat, poți să corectezi manual greșeala, folosind un pix sau un marker de aceeași culoare cu textul. Sau poți să refaci plicul sau invitația, dacă ai suficiente materiale la dispoziție.
 • Dacă ai greșit data, ora sau locul nunții, poți să trimiți o notificare scrisă sau telefonică invitaților, în care să le explici situația și să le comunici informațiile corecte. Sau poți să refaci invitațiile, dacă ai suficient timp și bani la dispoziție.
 • Dacă ai greșit designul sau mesajul invitațiilor, poți să le accepți așa cum sunt, dacă greșeala nu este foarte vizibilă sau importantă. Sau poți să le modifici, dacă ai posibilitatea să le personalizezi sau să le schimbi.

Invitatii de nunta ieftine

Concluzie

Invitațiile de nuntă sunt un element esențial în pregătirea și anunțarea evenimentului tău special. De aceea, este important să le alegi cu grijă și să le trimiți la timp. Dar nu trebuie să cheltui o sumă mare de bani pentru a avea niște invitații de nuntă frumoase și de efect. Poți să alegi invitații de nuntă ieftine, dar care să se potrivească cu tema și stilul nunții tale, cu personalitatea și gusturile tale și cu bugetul tău.

Sperăm că acest articol ți-a fost util și ți-a oferit câteva sfaturi și idei pentru a găsi invitații de nuntă ieftine, dar de efect. Dacă ți-a plăcut, nu uita să îl distribui și să ne lași un comentariu. Ne-ar plăcea să auzim părerea ta și să aflăm ce invitații de nuntă ai ales sau ai vrea să alegi pentru nunta ta. 🥂

Inspiratie

 

Invitații de nuntă elegante: 5 sfaturi in alegerea perfectă
Cum să îți îndeplinești obligațiile față de nașii de nunta de Paște🐣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul Meu
Închideți Vizualizat Recent
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?