Câte persoane ar trebui să invit la nunta mea?

Câte persoane ar trebui să invit la nunta mea?

Când vine vorba de planificarea nunții, există anumite sarcini care sunt mai distractive decât altele. Degustarea tortului? Amuzantă. Alegerea unui loc de desfășurare superb? Atât de distractiv. Dar să-ți dai seama câte persoane să inviți? Asta poate fi o luptă. Fie că instinctul tău natural este să inviți pe toată lumea pe care ai cunoscut-o vreodată, să faci un eveniment intim sau ceva între, cu siguranță nu este o sarcină ușoară. De multe ori, părinții și socrii vor avea și ei opinii, ceea ce poate complica procesul.

Totuși, există o varietate de factori care intră în joc pentru a te ghida în direcția corectă, iar noi am vorbit cu doi experți din industria nunților care ne-au împărtășit sfaturi despre cum să navigăm în această parte a procesului. Pentru a vă ajuta să vă dați seama care ar trebui să fie numărul final de invitați, defalcăm câteva lucruri la care să vă gândiți atunci când vine vorba de crearea listei.

Lucruri de luat în considerare

b411488b
Câte persoane ar trebui să invit la nunta mea?

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă da seama de unde să începeți, luați în considerare următorii factori atunci când vă decideți asupra unui număr.

Gândiți-vă la bugetul dvs

Regula de aur când vine vorba de nunți? Cu cât inviți mai multe persoane, cu atât te va costa mai mult. Există o scară descrescătoare în funcție de numărul de invitați pentru mâncare, băuturi, închirieri, lenjerie, flori, papetărie și transport, ca să numim doar câteva.

Sunt doar 20 de persoane în plus, nu? Greșit. Efectul de picătură este real și este un lucru de luat în considerare atunci când mai sunt doar câteva persoane pe care le aveți în vedere!

Luați în considerare atmosfera generală

Gândiți-vă la diversele nunți la care ați fost în trecut. Când sunt nunți cu peste 300 de persoane, nu se simte vibrația diferită față de o nuntă de 50 de persoane? Dacă o mulțime de detalii de vis sau atingeri personale sunt ceea ce vă place cel mai mult la nunți, atunci poate că reducerea numărului de invitați pentru a vă permite să puteți face mai mult ar merita pentru ziua cea mare.

Citeste si
Nunta ta perfectă: cum să organizezi evenimentul și să alegi invitațiile potrivite

Nu presupuneți că oamenii vor participa sau nu vor participa

De-a lungul procesului de planificare, probabil că ați auzit pe cineva spunând: Știu că nu vor veni, așa că invitați-i doar din politețe. Acest tip de atitudine vă poate aduce probleme. Mai ales în era post-pandemică. Oaspeții sunt mai entuziasmați ca niciodată să sărbătorească dragostea și fericirea. Noi suntem aici pentru asta, dar și ei sunt la fel! Dacă îi invitați, vor veni… așa că nu vă bazați pe regulile tipice de 75-80% de randament al RSVP, deoarece s-ar putea să nu se aplice.

87fef355
Câte persoane ar trebui să invit la nunta mea?

Planificarea

Sunt șanse ca probabil să nu fi invitat niciodată atâtea persoane la o petrecere. Iată de unde să începeți.

Determinați-vă bugetul

Da, am abordat deja acest aspect, dar este într-adevăr una dintre cele mai importante componente pentru a afla ce dimensiune ar trebui să aibă lista de invitați. Îi încurajăm pe clienții noștri să aibă o conversație sinceră cu actorii cheie despre bugetul lor. Stabilirea intervalului de buget general vă va ajuta să determinați prețul pe cap de persoană pe care îl proiectați.

Faceți lista

Tuturor marilor scriitori li se spune să scrie mai întâi, să editeze mai târziu. Adoptați aceeași abordare atunci când faceți lista de invitați. Scrie-i pe toți cei care ți-ar plăcea să fie prezenți în ziua nunții tale. S-ar putea părea foarte asemănător cu școala generală, dar este un pas important. Dacă există persoane cu privire la care ai dubii în timp ce îți faci lista, pune-le într-o coloană separată.

Poți decide mai târziu, în faza de editare, dacă vrei cu adevărat ca ei să fie prezenți sau nu. Când te uiți la cifre, te poate ajuta să faci mai ușor prioritizarea. De exemplu, dacă știți că costul proiectat pe cap de persoană este de ,000, ați putea reconsidera invitarea unei persoane care este o cunoștință pentru a economisi niște bani.

Citeste si
Băuturi de nuntă: 5 noi tendințe la modă

Gândiți-vă la locul de desfășurare

Indiferent unde vă căsătoriți, există șanse ca locul de desfășurare să aibă o limită de capacitate. În rarele cazuri în care nu au (cum ar fi cazul în care vă căsătoriți pe o proprietate privată), atunci aveți un pic mai mult spațiu de manevră.

Un alt factor de capacitate ar putea fi dacă există cazare în proprietate care nu poate găzdui întregul grup așa cum ați sperat. Acest lucru ar putea fi direct legat de ajustarea listei dvs. pentru a se potrivi în cutia locației dvs. de vis.

Cine are ultimul cuvânt?

Aceasta este o întrebare dificilă. Din păcate, nu există un răspuns corect. În ceea ce privește eticheta de nuntă, dacă un membru al familiei contribuie financiar la nuntă într-un fel sau altul, are dreptul la o opinie.

Cu toate acestea, dacă ei contribuie doar la o parte a nunții (cum ar fi cateringul sau ținuta ta), atunci competența lor de a lua decizii se încadrează în acele elemente specifice. Dar este mai ușor de spus decât de făcut, nu-i așa?

Noi credem că a fi colaborativ între familii, gazde și între parteneri este cea mai bună cale. În timp ce decizia gazdelor este foarte importantă, considerăm, de asemenea, că viziunea cuplului despre ziua lor cea mare ar trebui să fie reflectată cu o pondere egală.

La sfârșitul zilei, toată lumea va avea părerea sa (despre aproape orice), dar tu și partenerul tău veți fi cei care vă veți gândi în urmă și vă va păsa cine a fost și cine nu a fost acolo. Așa că, atunci când lista de invitați devine dificilă, gândește-te la cine contează cel mai mult pentru tine și urmează-ți instinctul.

Citeste si
10 Idei pentru a ține copiii ocupați la nuntă

Citește si…

 • 8 Temeri ale mireselor: probleme și soluții
  Dacă vă pregătiți pentru o nuntă, puteți avea emoții și anxietăți. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți 8 temeri ale mireselor care sunt comune și să vă ofere soluții pentru a vă ajuta să vă bucurați de momentul nuntii. Descoperiți cum să vă gestionați temerile și cum să vă bucurați de această zi specială.
 • Când să faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.
  Alegerea sezonului potrivit pentru nunta ta poate fi dificila, Afla când sa faci nunta, vara sau iarna, avantajele si dezavantajele unei nunti de vara sau de iarna, pentru ca tu sa poti lua cea mai buna decizie pentru tine.
 • Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași
  Cum alegi buchetul de mireasă,perfect in 4 pași. Descoperă ce stiluri de buchete sunt potrivite pentru ținuta ta de mireasă, ce culori să alegi și cum să asiguri că această piesă importantă a zilei tale de nuntă se potrivește în mod perfect cu decorul și temele evenimentului.
 • 9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții
  Sfaturi utile și informații practice care să te ajute să-ți organizezi un eveniment cu adevărat […]
 • Cum să alegi un fotograf pentru nunta ta?
  Cum să alegi un fotograf pentru nunta ta, care sunt criteriile de selectare esenţiale şi […]
Cele mai romantice 20 de melodii de nuntă la pian
Cele mai bune 9 flori de nunta vara, potrivit florarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?