Cum să faci față discuțiilor tensionate atunci când planifici o nuntă

Cum să faci față discuțiilor tensionate atunci când planifici o nuntă

Încerci să planifici o nuntă perfectă, dar se ivesc discuții tensionate? Află cum să te descurci și să faci față acestor momente stresante cu ajutorul acestui articol. Descoperă cum să te asiguri că discuțiile se desfășoară fără probleme și că nunta va fi planificată la perfecție!

Cum să previi drama de nuntă înainte de a se întâmpla

Înainte de a finaliza petrecerea de nuntă, gândiți-vă la personalitățile pe care le invitați împreună. Combinația va susține constant sau va provoca drame? Fiți sinceri cu voi înșivă în ceea ce privește punctele forte și limitele oamenilor

Cum să faci față discuțiilor despre planificarea nunții cu familia și rudele

Procesul de planificare a nunții este o perioadă stresantă din punct de vedere emoțional pentru familii. Uneori, sentimentele sunt rănite, iar tu rămâi blocat la mijloc. Am avut multe conversații cu mirese de-a lungul anilor(ședințe de terapie, în mod hazliu) și cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faci este să respiri adânc mai întâi.

Nunțile scot la iveală ce e mai bun – sau mai rău – din oameni. Treaba dumneavoastră este să vă păstrați perspectiva asupra situației. Dacă problema este cauzată de un membru al familiei sau de un viitor socru, faceți-vă timp pentru a discuta problema între patru ochi.

Este posibil ca aceștia să se simtă excluși și să dorească cu adevărat să se implice. Stabiliți limite sănătoase pentru dvs. și pentru logodnicul dvs., dar, de asemenea, dați-i persoanei respective dreptul de proprietate asupra problemei. Acești oameni sunt familia ta (sau cei care vor fi în curând) și comunicarea cu ei este esențială pentru fericirea ta ca și cuplu.

9f360c5a 10
Cum să faci față discuțiilor tensionate atunci când planifici o nuntă

Evitați certurile atunci când vă planificați nunta, căutând să înțelegeți

Primul pas pentru a ajunge la un compromis este să comunicați cu deschidere, onestitate și spirit deschis. Acordați timp pentru ca fiecare partener să vorbească deschis despre sentimentele și motivațiile din spatele dezacordului. Mai presus de toate, “partenerul care ascultă” ar trebui să încerce să înțeleagă, mai degrabă decât să convingă, să argumenteze sau să spună că se înșeală.

Citeste si
8 Temeri ale mireselor: probleme și soluții

Un sentiment de înțelegere emoțională poate atenua chiar și cele mai dificile argumente atunci când planificați o nuntă. Scopul dvs. este să vă asigurați că partenerul dvs. se simte pe deplin înțeles, deoarece îi acceptați poziția.

Nu trebuie să vă placă poziția partenerului dumneavoastră, dar ar trebui să încercați să înțelegeți de ce este importantă pentru acesta și să acceptați diferențele dintre voi. Puneți întrebări de genul: “Ce este important pentru tine în legătură cu acest lucru?” Sau “De ce contează emoțional pentru tine?”

Pregătiți terenul pentru negocieri

După ce ambii parteneri vorbesc și ascultă pe rând, puteți începe să negociați. Pregătiți terenul pentru negociere, deschizându-vă pentru a fi influențat. Pentru a face acest lucru, amândoi trebuie să respirați adânc, să vă relaxați corpul și să vă spuneți: “Voi fi deschis să fiu influențat de partenerul meu. Voi fi deschis la schimbarea poziției mele. Voi fi deschis să iau decizii pentru noi, nu pentru mine.”

Definiți obiectul negocierii + subiectul nenegociabil

În continuare, fiecare partener ar trebui să identifice aspectele pe care le va discuta și cele pe care nu le va discuta. Începeți cu ceea ce nu este negociabil. Acestea sunt nevoile nunții (sau ale procesului) fără de care nu puteți trăi.

Tratați-le cu realism și încercați să vă reduceți lista, reamintindu-vă că a fi deschis la influențe înseamnă că vă gândiți la ceea ce este mai bine pentru “noi”, nu doar pentru “eu”. Apoi, identificați fiecare dintre problemele aflate în discuție: nevoile fără de care fiecare dintre voi este dispus să trăiască.

Citeste si
9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții

Problemele pe care le puteți discuta pot include aspecte specifice ale nevoilor dumneavoastră mai largi, nenegociabile, cum ar fi cum, când și unde sunt satisfăcute nevoile dumneavoastră nenegociabile

9f360c5a 9
Cum să faci față discuțiilor tensionate atunci când planifici o nuntă

Practicați colaborarea creativă

Partenerii ar trebui să asculte nevoile celuilalt pentru a lucra în mod colaborativ și creativ. Să se străduiască să satisfacă cât mai multe dintre nevoile nenegociabile ale ambilor parteneri, utilizând capacitățile fiecărui partener pentru a atinge acest obiectiv. Atitudinea ar trebui să fie: “OK, cum putem satisface unele dintre nevoile tale nenegociabile? Acum, cum putem să ne întâlnim cu unii dintre ai mei?

Căutați înțelegere

Dacă tu și logodnicul tău v-ați angajat să înțelegeți, să serviți și să lucrați ca o echipă pentru a satisface nevoile celuilalt, ar trebui să fiți dispuși să dați fiecare câte puțin, privind imaginea de ansamblu. Nunta (și căsătoria) este un simbol al angajamentului dvs. față de bunăstarea partenerului dvs. Acest proces ar trebui să reflecte acest lucru.

Dacă există zone de conflict care par a fi în impas, este posibil ca dvs. și partenerul dvs. să nu fi făcut primul pas spre o înțelegere și acceptare imparțială. S-ar putea să trebuiască să reveniți în continuare la acest articol și să lucrați la explorarea semnificației emoționale a acestei probleme cu maximă sensibilitate și compasiune înainte de a putea începe să negociați.”

Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă
10 Idei pentru a ține copiii ocupați la nuntă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?