Cum să faci față discuțiilor tensionate atunci când planifici o nuntă

Cum sa faci fata discutiilor tensionate atunci cand planifici o nunta

Incerci sa planifici o nunta perfecta, dar se ivesc discutii tensionate? Afla cum sa te descurci si sa faci fata acestor momente stresante cu ajutorul acestui articol. Descopera cum sa te asiguri ca discutiile se desfasoara fara probleme si ca nunta va fi planificata la perfectie!

Cum sa previi drama de nunta inainte de a se intampla

Inainte de a finaliza petrecerea de nunta, ganditi-va la personalitatile pe care le invitati impreuna. Combinatia va sustine constant sau va provoca drame? Fiti sinceri cu voi insiva in ceea ce priveste punctele forte si limitele oamenilor

Cum sa faci fata discutiilor despre planificarea nuntii cu familia si rudele

Procesul de planificare a nuntii este o perioada stresanta din punct de vedere emotional pentru familii. Uneori, sentimentele sunt ranite, iar tu ramai blocat la mijloc. Am avut multe conversatii cu mirese de-a lungul anilor(sedinte de terapie, in mod hazliu) si cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faci este sa respiri adanc mai intai.

Nuntile scot la iveala ce e mai bun – sau mai rau – din oameni. Treaba dumneavoastra este sa va pastrati perspectiva asupra situatiei. Daca problema este cauzata de un membru al familiei sau de un viitor socru, faceti-va timp pentru a discuta problema intre patru ochi.

Este posibil ca acestia sa se simta exclusi si sa doreasca cu adevarat sa se implice. Stabiliti limite sanatoase pentru dvs. si pentru logodnicul dvs., dar, de asemenea, dati-i persoanei respective dreptul de proprietate asupra problemei. Acesti oameni sunt familia ta (sau cei care vor fi in curand) si comunicarea cu ei este esentiala pentru fericirea ta ca si cuplu.

9f360c5a 10
Cum sa faci fata discutiilor tensionate atunci cand planifici o nunta

Evitati certurile atunci cand va planificati nunta, cautand sa intelegeti

Primul pas pentru a ajunge la un compromis este sa comunicati cu deschidere, onestitate si spirit deschis. Acordati timp pentru ca fiecare partener sa vorbeasca deschis despre sentimentele si motivatiile din spatele dezacordului. Mai presus de toate, „partenerul care asculta” ar trebui sa incerce sa inteleaga, mai degraba decat sa convinga, sa argumenteze sau sa spuna ca se inseala.

Citeste si
Coafuri de nunta: 4 Idei superbe pentru o zi speciala

Un sentiment de intelegere emotionala poate atenua chiar si cele mai dificile argumente atunci cand planificati o nunta. Scopul dvs. este sa va asigurati ca partenerul dvs. se simte pe deplin inteles, deoarece ii acceptati pozitia.

Nu trebuie sa va placa pozitia partenerului dumneavoastra, dar ar trebui sa incercati sa intelegeti de ce este importanta pentru acesta si sa acceptati diferentele dintre voi. Puneti intrebari de genul: „Ce este important pentru tine in legatura cu acest lucru?” Sau „De ce conteaza emotional pentru tine?”

Pregatiti terenul pentru negocieri

Dupa ce ambii parteneri vorbesc si asculta pe rand, puteti incepe sa negociati. Pregatiti terenul pentru negociere, deschizandu-va pentru a fi influentat. Pentru a face acest lucru, amandoi trebuie sa respirati adanc, sa va relaxati corpul si sa va spuneti: „Voi fi deschis sa fiu influentat de partenerul meu. Voi fi deschis la schimbarea pozitiei mele. Voi fi deschis sa iau decizii pentru noi, nu pentru mine.”

Definiti obiectul negocierii + subiectul nenegociabil

In continuare, fiecare partener ar trebui sa identifice aspectele pe care le va discuta si cele pe care nu le va discuta. Incepeti cu ceea ce nu este negociabil. Acestea sunt nevoile nuntii (sau ale procesului) fara de care nu puteti trai.

Tratati-le cu realism si incercati sa va reduceti lista, reamintindu-va ca a fi deschis la influente inseamna ca va ganditi la ceea ce este mai bine pentru „noi”, nu doar pentru „eu”. Apoi, identificati fiecare dintre problemele aflate in discutie: nevoile fara de care fiecare dintre voi este dispus sa traiasca.

Citeste si
Nunti la moda : ce ar trebui sa fie la nunta in 2023-2024?

Problemele pe care le puteti discuta pot include aspecte specifice ale nevoilor dumneavoastra mai largi, nenegociabile, cum ar fi cum, cand si unde sunt satisfacute nevoile dumneavoastra nenegociabile

9f360c5a 9
Cum sa faci fata discutiilor tensionate atunci cand planifici o nunta

Practicati colaborarea creativa

Partenerii ar trebui sa asculte nevoile celuilalt pentru a lucra in mod colaborativ si creativ. Sa se straduiasca sa satisfaca cat mai multe dintre nevoile nenegociabile ale ambilor parteneri, utilizand capacitatile fiecarui partener pentru a atinge acest obiectiv. Atitudinea ar trebui sa fie: „OK, cum putem satisface unele dintre nevoile tale nenegociabile? Acum, cum putem sa ne intalnim cu unii dintre ai mei?

Cautati intelegere

Daca tu si logodnicul tau v-ati angajat sa intelegeti, sa serviti si sa lucrati ca o echipa pentru a satisface nevoile celuilalt, ar trebui sa fiti dispusi sa dati fiecare cate putin, privind imaginea de ansamblu. Nunta (si casatoria) este un simbol al angajamentului dvs. fata de bunastarea partenerului dvs. Acest proces ar trebui sa reflecte acest lucru.

Daca exista zone de conflict care par a fi in impas, este posibil ca dvs. si partenerul dvs. sa nu fi facut primul pas spre o intelegere si acceptare impartiala. S-ar putea sa trebuiasca sa reveniti in continuare la acest articol si sa lucrati la explorarea semnificatiei emotionale a acestei probleme cu maxima sensibilitate si compasiune inainte de a putea incepe sa negociati.”

Lifehacks: Ce nu stiai despre invitatiile de nunta
10 Idei pentru a tine copiii ocupati la nunta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul Meu
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?