Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă

Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă

Dacă planifici o nuntă, invitațiile sunt primul pas esențial. Descoperă noi idei și lifehacks pentru a-ți crea invitații de nuntă unice și speciale. Află cum să economisești și cum să faci invitații perfecte pentru cei dragi ție! Consultă acest articol și vei vedea că planificarea nuntii poate fi mai ușoară decât crezi!

O nuntă fără invitați a fost comparată cu un meci de box într-o sală goală! Dacă sărbătoarea nu este o cină romantică la lumina lumânărilor, atunci tinerii căsătoriți, deși sunt cei principali, nu sunt singurii eroi ai petrecerii. Oaspeții joacă un rol crucial în cadrul evenimentului! Împărtășesc bucuria cu mirele și mireasa, îi copleșesc cu complimente, cadouri, strigă “Hugo!”, participă la concursuri amuzante.

V-ați imaginat deja cum la ceremonia de nuntă veți merge mână în mână sub privirile extaziate ale celor prezenți? Te vor copleși cu petale de trandafir și îți vor ura iubire îndelungată! Apoi, grăbește-te să te gândești, să comanzi, să semnezi și să trimiți invitații de nuntă persoanelor pe care vrei să le vezi la petrecerea ta.

De ce avem nevoie de invitații?

Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă
Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă

Viitorii tineri căsătoriți cred, în mod eronat, că ar trebui să invitați oaspeți doar atunci când totul este deja 100% pregătit. Dar cum scrisoarea sosește în ajunul sărbătorii, mulți, din cauza ocupației, sunt nevoiți să renunțe să mai participe la eveniment.

La urma urmei, o astfel de sărbătoare grandioasă necesită o pregătire temeinică nu numai din partea dumneavoastră, ci și a invitaților. Permiteți-le și lor să se pregătească pe deplin pentru nuntă: cumpărați din timp ținutele, cadourile, planificați-vă programul de lucru ținând cont de ziua festivă, ajungeți la locul de desfășurare.

Citeste si
Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.

Încercați să invitați cât mai devreme ceilalți participanți la nuntă, chiar dacă nu știți încă nimic, cu excepția datei. Cel mai bine este să vă anunțați viitoarea sărbătoare cu o lună sau două înainte, dar nu mai târziu de două săptămâni înainte de nuntă.

De ce avem nevoie de invitație?

  • este un semn de atenție care îi va face pe invitați să se simtă bine în legătură cu implicarea lor în recepția de nuntă. Scrisorile nu trebuie să fie distribuite tuturor; este mult mai potrivit să adresați o singură felicitare unei familii sau unui cuplu;
  • invitațiile creative nu sunt jenante pentru a fi puse într-un loc vizibil. Nu numai că vor fi o priveliște de admirat, dar vor fi și un memento al evenimentului. Iar rudele apropiate păstrează scrisorile ca pe niște moșteniri de familie;
  • dacă înainte invitațiile erau doar o tradiție frumoasă, astăzi ele sunt un semn de bune maniere.

Dintre multitudinea de opțiuni moderne pentru invitarea oaspeților la nuntă, cea mai populară este trimiterea invitațiilor prin poștă. Tipărirea de nunți este impresionant de variată, așa că renunțați la e-mailuri – trimiteți o carte poștală în mod tradițional.

Aceasta va oferi o senzație tactilă plăcută, iar numele invitatului va fi scris cu un font elegant. Așadar, chiar și cele mai expresive cuvinte spuse la telefon vor fi incomparabile cu farmecul unei astfel de invitații, cu atât mai puțin al unei scrisori fără suflet primite pe e-mail.

Ce sa scrieți pe invitație?

Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă
Lifehacks: Ce nu știai despre invitațiile de nuntă

Invitațiile de nuntă sunt o carte de vizită a sărbătorii. Prin urmare, decorarea și conținutul acestora nu pot fi tratate cu neglijență.

Citeste si
Nunți la modă : ce ar trebui să fie la nuntă în 2023-2024?

Ce indică regulile de etichetă în scrisoarea de invitație:

  • invitația este formată din mai multe seturi. Acestea detaliază planul zilei (începutul ceremoniei, ora primului dans al tânărului cuplu etc.), indică codul vestimentar și oferă sfaturi despre cum să ajungi acolo;
  • de asemenea, invitațiile includ o foaie cu abrevierea RSVP, care în franceză înseamnă “Vă rugăm să răspundeți”. Aceasta este o solicitare care încurajează destinatarul să răspundă la eveniment;
  • textul este ales de către miri la discreția lor. Este bine dacă este o versiune formală pentru invitații mai în vârstă, în timp ce pentru prieteni invitația este scrisă într-o formă lejeră sau umoristică;

Este recomandabil să verificați dacă în scrisori nu există greșeli de ortografie sau fraze incorecte din punct de vedere gramatical. La prima vedere, acestea sunt fleacuri, dar pot strica în mod considerabil o opinie despre o sărbătoare.

Opțiuni de invitații de nuntă

Invitațiile nu sunt doar un pas separat în pregătirea pentru nuntă, ci și prima impresie a viitoarei sărbători. Să aruncăm o privire asupra tipurilor de invitații disponibile:

  • versiuni gata făcute de invitații, care sunt vândute în magazine. Tinerii căsătoriți trebuie doar să scrie numele invitaților, să indice data și ora ceremoniei, să își pună semnăturile. Este de dorit să încercați să completați mostrele gata pregătite cu ceva propriu: o panglică de satin sau o fotografie a miresei și a mirelui;
  • pentru a surprinde, este mai bine să nu vă limitați la scrisori cumpărate dintr-un magazin sau create după machete de pe internet, ci să dați preferință designului original al acestui atribut de nuntă. Comandați felicitări de invitație de la magazinele de creație specializate, după schițe proprii sau sugerate;
  • cărți poștale exclusive realizate de mâna ta. Această metodă este potrivită pentru persoanele cu o minte creativă și abilități de lucru manual;
  • invitații de nuntă realizate manual de artizani talentați. Aceasta este una dintre cele mai scumpe opțiuni, dar memorabilă și impresionantă.
Citeste si
Decor de nuntă, cum alegeți corect

Invitațiile de nuntă originale vă permit să “anticipați” solemnitatea evenimentului, așa că gândiți-vă la fiecare detaliu în parte. Apoi, ele vor fi o amintire a acestei ocazii și vor ocupa un loc de onoare în arhivele familiei!

3 Moduri de a economisi bani la nunta ta fără a pierde calitatea
Cum să faci față discuțiilor tensionate atunci când planifici o nuntă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?