Daca planifici o nunta, invitatiile sunt primul pas esential. Descopera noi idei si lifehacks pentru a-ti crea invitatii de nunta unice si speciale. Afla cum sa economisesti si cum sa faci invitatii perfecte pentru cei dragi tie! Consulta acest articol si vei vedea ca planificarea nuntii poate fi mai usoara decat crezi!
O nunta fara invitati a fost comparata cu un meci de box intr-o sala goala! Daca sarbatoarea nu este o cina romantica la lumina lumanarilor, atunci tinerii casatoriti, desi sunt cei principali, nu sunt singurii eroi ai petrecerii. Oaspetii joaca un rol crucial in cadrul evenimentului! Impartasesc bucuria cu mirele si mireasa, ii coplesesc cu complimente, cadouri, striga „Hugo!”, participa la concursuri amuzante.
V-ati imaginat deja cum la ceremonia de nunta veti merge mana in mana sub privirile extaziate ale celor prezenti? Te vor coplesi cu petale de trandafir si iti vor ura iubire indelungata! Apoi, grabeste-te sa te gandesti, sa comanzi, sa semnezi si sa trimiti invitatii de nunta persoanelor pe care vrei sa le vezi la petrecerea ta.
De ce avem nevoie de invitatii?
Viitorii tineri casatoriti cred, in mod eronat, ca ar trebui sa invitati oaspeti doar atunci cand totul este deja 100% pregatit. Dar cum scrisoarea soseste in ajunul sarbatorii, multi, din cauza ocupatiei, sunt nevoiti sa renunte sa mai participe la eveniment.
La urma urmei, o astfel de sarbatoare grandioasa necesita o pregatire temeinica nu numai din partea dumneavoastra, ci si a invitatilor. Permiteti-le si lor sa se pregateasca pe deplin pentru nunta: cumparati din timp tinutele, cadourile, planificati-va programul de lucru tinand cont de ziua festiva, ajungeti la locul de desfasurare.
Incercati sa invitati cat mai devreme ceilalti participanti la nunta, chiar daca nu stiti inca nimic, cu exceptia datei. Cel mai bine este sa va anuntati viitoarea sarbatoare cu o luna sau doua inainte, dar nu mai tarziu de doua saptamani inainte de nunta.
De ce avem nevoie de invitatie?
- este un semn de atentie care ii va face pe invitati sa se simta bine in legatura cu implicarea lor in receptia de nunta. Scrisorile nu trebuie sa fie distribuite tuturor; este mult mai potrivit sa adresati o singura felicitare unei familii sau unui cuplu;
- invitatiile creative nu sunt jenante pentru a fi puse intr-un loc vizibil. Nu numai ca vor fi o priveliste de admirat, dar vor fi si un memento al evenimentului. Iar rudele apropiate pastreaza scrisorile ca pe niste mosteniri de familie;
- daca inainte invitatiile erau doar o traditie frumoasa, astazi ele sunt un semn de bune maniere.
Dintre multitudinea de optiuni moderne pentru invitarea oaspetilor la nunta, cea mai populara este trimiterea invitatiilor prin posta. Tiparirea de nunti este impresionant de variata, asa ca renuntati la e-mailuri – trimiteti o carte postala in mod traditional.
Aceasta va oferi o senzatie tactila placuta, iar numele invitatului va fi scris cu un font elegant. Asadar, chiar si cele mai expresive cuvinte spuse la telefon vor fi incomparabile cu farmecul unei astfel de invitatii, cu atat mai putin al unei scrisori fara suflet primite pe e-mail.
Ce sa scrieti pe invitatie?
Invitatiile de nunta sunt o carte de vizita a sarbatorii. Prin urmare, decorarea si continutul acestora nu pot fi tratate cu neglijenta.
Ce indica regulile de eticheta in scrisoarea de invitatie:
- invitatia este formata din mai multe seturi. Acestea detaliaza planul zilei (inceputul ceremoniei, ora primului dans al tanarului cuplu etc.), indica codul vestimentar si ofera sfaturi despre cum sa ajungi acolo;
- de asemenea, invitatiile includ o foaie cu abrevierea RSVP, care in franceza inseamna „Va rugam sa raspundeti”. Aceasta este o solicitare care incurajeaza destinatarul sa raspunda la eveniment;
- textul este ales de catre miri la discretia lor. Este bine daca este o versiune formala pentru invitatii mai in varsta, in timp ce pentru prieteni invitatia este scrisa intr-o forma lejera sau umoristica;
Este recomandabil sa verificati daca in scrisori nu exista greseli de ortografie sau fraze incorecte din punct de vedere gramatical. La prima vedere, acestea sunt fleacuri, dar pot strica in mod considerabil o opinie despre o sarbatoare.
Optiuni de invitatii de nunta
Invitatiile nu sunt doar un pas separat in pregatirea pentru nunta, ci si prima impresie a viitoarei sarbatori. Sa aruncam o privire asupra tipurilor de invitatii disponibile:
- versiuni gata facute de invitatii, care sunt vandute in magazine. Tinerii casatoriti trebuie doar sa scrie numele invitatilor, sa indice data si ora ceremoniei, sa isi puna semnaturile. Este de dorit sa incercati sa completati mostrele gata pregatite cu ceva propriu: o panglica de satin sau o fotografie a miresei si a mirelui;
- pentru a surprinde, este mai bine sa nu va limitati la scrisori cumparate dintr-un magazin sau create dupa machete de pe internet, ci sa dati preferinta designului original al acestui atribut de nunta. Comandati felicitari de invitatie de la magazinele de creatie specializate, dupa schite proprii sau sugerate;
- carti postale exclusive realizate de mana ta. Aceasta metoda este potrivita pentru persoanele cu o minte creativa si abilitati de lucru manual;
- invitatii de nunta realizate manual de artizani talentati. Aceasta este una dintre cele mai scumpe optiuni, dar memorabila si impresionanta.
Invitatiile de nunta originale va permit sa „anticipati” solemnitatea evenimentului, asa ca ganditi-va la fiecare detaliu in parte. Apoi, ele vor fi o amintire a acestei ocazii si vor ocupa un loc de onoare in arhivele familiei!