10 Fapte despre nunți pe care probabil nu le știai

9 Fapte despre nunți pe care probabil nu le știai

Indiferent de modul în care o privești, nunțile sunt evenimente tradiționale. Asta înseamnă că sunt înconjurate de o mulțime de stereotipuri: toată lumea pare să știe exact cum, când, de ce și de ce să sărbătorească o nuntă. Cu toate acestea, chiar dacă nu este prima dată când vă căsătoriți, probabil că sunt unele lucruri pe care nu le știați despre nunți. Cel puțin în ceea ce privește versiunea modernă a unei nunți, care este deja foarte diferită de cea cu care sunteți obișnuiți. Citește mai departe și rămâi uimit!

1. Vara nu este cel mai bun anotimp pentru o nuntă

Da, așa spargem stereotipul preferat al tuturor. Nu credeți? Apoi, priviți. Cred că sunteți conștienți de raportul calitate-preț. Da, vara este cald (nu întotdeauna, apropo) și frumos. Dar, de asemenea, prețurile pentru această frumusețe sunt exorbitant de mari.

În ceea ce privește calitatea serviciilor, în timpul verii, aceasta scade inevitabil: angajarea specialiștilor este foarte mare, mai multe nunți pe săptămână – într-o astfel de presiune de timp este mult mai greu să găsești o abordare individuală pentru fiecare cuplu, pentru a pune în evidență nunta ta.

Și în multe locuri de petrecere i restaurante începe “vertijul succesului” – există atât de multe dorințe încât serviciul încetează să mai fie strict monitorizat. Rezultatul – raportul preț-calitate al verii este mediu. Și aici, cel mai bun indice este în luna mai, luna neiubită de mirese: este cald, frumos, copacii înfloresc, prețurile scad (nimeni nu vrea), profesioniștii sunt liberi. Trageți concluziile ;)

Câte persoane ar trebui să invit la nunta mea?
Câte persoane ar trebui să invit la nunta mea?

2. Oficiul de stare civilă nu este o axiomă

Nu, obținerea unui certificat de înregistrare a căsătoriei este, bineînțeles, o necesitate. Aici, este vorba despre ziua sărbătorii în sine. Din ce în ce mai multe cupluri preferă să viziteze oficiul de stare civilă înainte de nuntă și apoi să organizeze o ceremonie frumoasă în afara locului de desfășurare, în loc să fie nevoite să își adapteze programul de celebrare pentru a se potrivi cu cel al oficiului de stare civilă.

Unii, desigur, urmăresc ca înregistrarea oficială și ceremonia să aibă loc la aceeași dată. Dar să vă împovărați cu călătorii inutile și să pierdeți timp în ziua nunții absolut intil. La urma urmei, la oficiul de stare civilă primiți doar documente oficiale – la fel ca la biroul de pașapoarte sau la orice alt birou public. Merită cu adevărat deranjul?

Citeste si
Când să faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

3. O nuntă nu este neapărat o cheltuială mare

Adesea, cuplurile nu sărbătoresc deloc, crezând că o nuntă va costa prea mult. Cu toate acestea, vă puteți permite un adevărat răsfăț, chiar dacă nu aveți mulți bani. Secretul constă în a ști cum să vă distribuiți finanțele.

4. Nunțile sunt posibile fără martori

Nevoia de martori a dispărut din punct de vedere juridic de mult timp. Iar astăzi, statutul de “martor” și a încetat de fapt să mai fie relevant. Ce primește un martor, în afară de o panglică roșie de onoare, un loc la masa tinerilor căsătoriți și îndatoriri suplimentare, care sunt de obicei atât de multe încât nu te poți relaxa? Nimic.

Dacă vreți să vă alegeți o persoană apropiată în acest fel, este mai bine să alegeți domnișoare de onoare și prieteni ai mirelui. Iar funcția celor doi martori poate fi îndeplinită cu ușurință și cu competență de către coordonator.

a42faaa4
9 Fapte despre nunți pe care probabil nu le știai

5. Fotograful nu trebuie să fie prezent pentru întreaga zi

Se crede că, dacă invitați un fotograf la nunta dvs., deci de dimineața până la sfârșit. La urma urmei, cu cât mai multe fotografii, cu atât mai bine. Dar, în realitate, acest lucru nu este în întregime adevărat. Cele mai bune fotografii pe care le veți obține în timpul în care fotograful lucrează direct cu voi: acestea sunt întâlnirile de dimineață și ședința foto pentru voi doi. De asemenea, “must have” sunt imagini de la ceremonie și fotografii cu invitații.

Petrecerea, pe de altă parte, nu este doar cea mai lungă parte a nunții, ci și cea mai inutilă în ceea ce privește fotografiile. Acolo nu sunt prea multe de filmat, cu excepția tradițiilor (primul dans, aruncarea buchetului etc.).

Prin urmare, este mai bine să filmați și să urmăriți distractia pe video și să refuzați să faceți fotografii. Apropo, mulți fotografi au pachete gata făcute “până la primul dans”. Dacă bugetul dvs. nu este de cauciuc, luați în considerare această opțiune.

6. O nuntă se poate lipsi de tradiție

Sunt tradiții banale care fac nunțile monolitice și neinteresante. Mai ales atunci când sunt prea multe. Așa că renunțarea la cel puțin o parte din tradiții va fi cu siguranță benefică pentru nunta ta. Adesea, miresele se tem să renunțe la unele ritualuri, chiar și din motive obiective (nu are cine să arunce buchetul – toți prietenii sunt căsătoriți, unul dintre cupluri nu are părinți, dar “vatra” să aprindă aceeași nevoie…)

Citeste si
Nunta ta perfectă: cum să organizezi evenimentul și să alegi invitațiile potrivite

Deci, iată cum stau lucrurile: o nuntă se poate lipsi cu ușurință de tradiții. Chiar și chestii precum aruncarea buchetului și primul dans. Dacă un anumit rit nu se potrivește în conceptul de căsătorie sau nu vă place – uitați de el! Și scăpați de orice preconcepție că acest lucru va afecta cumva restul vieții voastre de cuplu.

7. Este posibil să existe mai multe rochii de mireasă

Orice mireasă ia un inel de logodnă cu o mână și ține mental rochia albă cu cealaltă. Dar de ce una? Ziua nuntii trebuie să fie și cea mai fericită zi. Și sunt atâtea rochii câte îți dorești, chiar și rochii de mireasă! De exemplu, o rochie aerisită la modă pentru o ședință foto, o rochie clasică cu trenă – pentru o ceremonie, una scurtă – pentru dans și un banchet…

Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de posibilitatea de a schimba aceste rochii – să nu se petreacă întreaga zi in ea, două ținute sunt încă suficiente. Apropo, nu este necesar să alegeți o rochie de mireasă albă ca zăpada pentru seara – o rochie festivă în paleta sărbătorii dvs. va fi suficientă, deoarece oaspeții stiu deja cine este mireasa.

8. Cel mai bun moment pentru ceremonie este cu o oră sau două înainte de banchet

Are sens. Oaspeții nu sunt încă obosiți și se pot bucura de bucuria lor și îi pot felicita pe tinerii căsătoriți, dar și să se distreze – să vorbească, să fie fotografiați sau să mănânce ceva. La rândul lor, tinerii căsătoriți nu-și storc creierii pentru a afla unde să-și ducă oaspeții înainte de petrecere și nu cheltuiesc bani în plus pe drumuri interminabile prin oraș.

Citeste si
Tendințe de torturi de nuntă în 2023

10.Nunta va trece foarte repede

Timpul este trecător, dar ziua nunții este cea mai rapidă dintre toate)))) Și cu cât aveți mai multe evenimente planificate, cu atât mai repede va trece. Așadar, bucurați-vă de fiecare secundă din această zi incredibilă, fără să pierdeți timpul cu griji banale. La urma urmei, nu va trece doar repede, va trece foarte repede, iar tu vei rămâne doar cu amintiri!

Citește si…

Cele mai bune 9 flori de nunta vara, potrivit florarilor
Cum să vă distrați invitații la nuntă: clasic, creativ și o “listă neagră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?