tipuri de nunti

Tipuri de nunti Ghid complet 9 tipuri

Tipuri de nunti” De regulă, pregătirea pentru o nuntă și dezvoltarea conceptului acesteia încep cu această întrebare. Pentru a vă facilita navigarea în lumea stilului de nuntă, citiți ghidul nostru complet!

Tipuri de nunti – Nunțile frumoase nu există doar pe paginile revistelor sau pe Pinterest și nu necesită neapărat bugete de milioane de dolari. Chiar și cu un buget limitat, puteți crea o vacanță elegantă și confortabilă dacă respectați un singur concept și  alocați corect cheltuielile . Alege din lista noastră stilul care este cel mai apropiat de cuplul tău și inspiră-te din exemple din sărbători reale! Tipuri de nunti intalnite.

CLASIC

O nuntă clasică este o atmosferă solemnă, o paletă calmă în culori deschise, muzică live la ceremonie, o rochie magnifică pentru mireasă și un  cod vestimentar cu cravată neagră  pentru invitați. Această nuntă este ca ceva din cele mai bune filme romantice, este ceva care va fi mereu frumos! Stilul clasic este potrivit pentru marile serbări din afara orașului, unde vor fi mulți invitați de diferite vârste, pentru nunți în care este important să se păstreze un ton oficial și să se respecte tradițiile.

Tipuri de nunti

Un stil mai tineresc si mai informal pentru cuplurile care traiesc in ritmul marelui oras. De regulă, mansardele sau restaurantele în stil Art Nouveau sunt alese ca locație pentru o nuntă în acest stil; paleta este dominată de tonuri întunecate și bogate. Aspectul miresei poate fi foarte îndrăzneț – o mini-rochie, țesătură strălucitoare, un costum cu pantaloni, un crop top.

Decorul prezintă un minimalism accentuat, linii și geometrie stricte și un număr mic de culori într-o paletă contrastantă. De regulă, stilul „geometrie” nu se găsește în forma sa pură; sunt utilizate detalii individuale – de exemplu, arcade geometrice, florarii pe mesele de oaspeți, elemente de geometrie în graficele de tipărire și scaune.

ELEGANTA MODERNA

O nouă interpretare a clasicilor – acest stil nu permite pretenția, detaliile strălucitoare sau suprasaturarea decorului. Eleganța modernă gravitează către minimalism, detalii rafinate și o paletă restrânsă de culori dezactivate. Locațiile ideale pentru o astfel de nuntă sunt castele antice, vilele la țară, restaurantele cu interioare discrete în culori deschise.

Citeste si
Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?

Lumânări înalte, caligrafie elegantă, decor de masă rafinat, o atmosferă calmă, intimă de cină, panglici de mătase, accesorii lucrate manual… Imaginile tinerilor căsătoriți nu sunt în mod tradițional de nuntă – miresele ar trebui să abandoneze mai bine rochiile pufoase în favoarea țesăturilor fluide și a bejului calm. -tonuri de gri; mirii ar trebui să ia în considerare costumele într-o paletă de culori deschise.

BOHO

Spiritul de libertate și vântul în păr! La baza stilisticii stau culorile vii și floristica exotică, covoarele și tapițeriile, motivele etnice, penele și sticla colorată. O nuntă boemă se caracterizează prin folosirea celor mai neobișnuite materiale: piele naturală, piele de căprioară, blană, coarne de cerb sau de elan, cranii.

O condiție indispensabilă pentru o nuntă în stil boem este o ceremonie în aer liber. Arcul de nuntă poate fi decorat cu covoare și țesături, macrameu, flori uscate, prinzători de vise sau ghirlande. Rochia miresei trebuie să aibă o croială simplă, fără corset, care să nu limiteze mișcarea. Mânecile lungi, broderiile, franjurii, nuanțele de cafea sau bej vor fi potrivite; în coafură – fie bucle lejere și ușoare, fie împletituri și diverse împletituri.

ROMANTIC

O nuntă în stilul “romantic” înseamnă tandrețea și aerisirea decorului, o ceremonie înecată în flori, o paletă de culori roz și albastre, țesăturile zburătoare ale rochiei miresei și atmosfera de basm. Aceasta este o nuntă ca din visele copiilor, o sărbătoare pentru fetele care visează să se simtă adevărate prințese. Cea mai bună locație pentru o astfel de nuntă este un hotel de țară sau o grădină înflorită; cea mai bună perioadă este vara sau primăvara târziu, când natura este plină de culori vii și arome de flori.

Toate soiurile de trandafiri și bujori, hortensii și iasomie sunt potrivite pentru o astfel de sărbătoare. Toate florile care dau impresia că tocmai au fost culese din grădină – clematis, ranunculus, delphinium etc. În stilul romantic există multe opțiuni de decorare, diferite ca dispoziție. De exemplu, o variantă englezească reținută, în care predomină eleganța și simplitatea, sau franceză, care, dimpotrivă, sugerează compoziții luxuriante și o notă de nepăsare în design.

Citeste si
Tendințe de torturi de nuntă în 2023

COZINESS

O nuntă confortabilă este, în primul rând, o vacanță de familie, o atmosferă caldă și familiară, o cină de cameră în cercul celor mai apropiați oameni, fără patos și solemnitate excesivă, într-o atmosferă relaxată, calmă. Pentru o astfel de nuntă va fi potrivită o zonă rurală deschisă, unde puteți organiza un bufet și divertisment în aer liber, sau o mică cafenea confortabilă. Aceasta este o sărbătoare în care toată lumea se cunoaște, unde se pot auzi râsetele copiilor, iar la ceremonie participă animalele de companie ale miresei și mirelui.

În această zi, toată lumea ar trebui să se simtă confortabil, așa că refuzați de la un cod vestimentar strict pentru oaspeți și pentru dvs. alegeți imagini care nu constrâng mișcarea, în care vă simțiți în sine. Lumânările și ghirlandele de becuri retro sunt o necesitate în decor, iar programul unei astfel de nunți nu ar trebui să fie suprasaturat – accentul principal ar trebui să fie pus pe mâncare delicioasă și conversații interesante la o masă lungă pentru toți oaspeții.

Nunta in natura

RUSTIC

Baza stilului este materialele naturale și rustic șic. O nuntă în stil rustic trebuie să aibă loc la aer curat – într-o casă de sat, pe un câmp sau într-un hangar, folosind lemn, flori uscate, pânză și flori sălbatice în decor. Paleta de culori ar trebui să fie cât mai naturală – tonuri de bej, maro, verde și alb.

Pentru decorarea ceremoniei se folosesc paleți și bănci din lemn, căpi de fân și felinare cu lumânări. Aspectul mirilor ar trebui să fie lejer, nu prea formal: pentru mireasă sunt potrivite o rochie fluidă din materiale naturale într-o paletă de bej crem, pantofi fără tocuri și o coroană în păr; pentru mire – culori gri-maro, o cămașă cu brațele suflecate și o vestă în loc de jachetă.

Citeste si
Invitații de nuntă: 7 tendințe la modă in 2023

ECO

Scopul eco-stilisticii este de a aduce oamenii cât mai aproape de natură și de a arăta armonie și unitate completă cu ea. Prin urmare, la baza acestui stil din tipuri de nunti se află elemente naturale și naturale, o cantitate mare de verdeață și plante vii, locație naturală, forme simple, materiale organice: lemn prelucrat și neprelucrat, bambus, iută și ratan, stuf, ceramică, lut și pietre.

Schema de culori a acestui stil este tonuri naturale, naturale și atenuate: nuanțe de verde – culorile de mușchi, frunziș, iarbă; toate nuanțele cerești într-o paletă gri-albastru; precum și tonuri maro și bej – culorile pietrei, solului, ramurilor, lemnului. Ceremonia poate avea loc într-o poiană de pădure, la munte sau pe malul unui lac.

NUNTI TEMATICA

Decorarea tematică a unei nunți va necesita mult timp și atenție la detalii, dar cât de de neuitat va fi rezultatul! Aceasta nu este doar o nuntă, ci un adevărat proiect creativ al mirilor, o oportunitate de a exprima o poveste de dragoste unică și de a-și crea propriul basm unic. Poți avea o nuntă bazată pe „Game of Thrones” sau în stilul artistului tău preferat, să-ți îmbini profesiile într-un concept sau să te simți eroii din „Harry Potter” pentru o zi.

Stilul, imaginile, locul și chiar scenariul nunții vor depinde de conceptul ales, așa că aici nu există rețete universale. Dar este important să înțelegeți că pentru a crea o atmosferă va trebui să vă gândiți la cele mai mici detalii – chiar și servirea și alegerea felurilor de mâncare ar trebui să completeze tema sărbătorii. Aceasta înseamnă că pregătirea va dura destul de mult și nu puteți face fără  asistenți profesioniști.

Cele mai populare arome de tort de nuntă, potrivit experților cofetari
Cum să alegi invitațiile de nuntă elegante 3 elemente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul Meu
Închideți Vizualizat Recent
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?