9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții

9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții

Sfaturi utile și informații practice care să te ajute să-ți organizezi un eveniment cu adevărat special și memorabil. Afla 9 concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții pentru a ști ce greșeli pot fi evitate și ce lucruri sunt importante de ținut minte în pregătirea nuntii tale de vis.

Să recunoaștem: cu toții ne înșelăm în legătură cu ceva. Iar unele dintre concepțiile noastre greșite duc nu numai la dezamăgire, ci și la cheltuieli inutile. Acest lucru este valabil mai ales în pregătirea unei nunți: multe mirese fac o mare de cheltuieli nerezonabile, dar economisesc fiecare bănuț pe ceea ce contează cu adevărat; iau de bune lucruri care sunt irelevante sau chiar fanteziste.

Haideți să deslușim top 9 cele mai frecvente și dăunătoare concepții greșite ale mireselor!

1. “Ieftin este la fel de frumos”

În mintea unei mirese:

Ei bine, de ce trebuie să decorez sala de banchet cu flori? Am comandat baloane cu heliu – foarte drăguț, cam același lucru va ajunge, doar că de 100 de ori mai ieftin. Și acești fotografi scumpi – oh, ei bine, ce e așa de grozav în asta, pot s-o fac cu telefonul?

De fapt:

Calitatea serviciilor de nuntă mai ieftină este similară cu cea a serviciilor scumpe (și chiar o depășește) – cea mai mare și cea mai lungă iluzie în mintea mireselor. Marea majoritate a oamenilor sunt cumva convinși în mod sacru că fotografiile, decorul, machiajul și coafura ieftine – orice – sunt la fel de frumoase și de înaltă calitate ca și cele scumpe. Iar cei care sunt dispuși să “supraplătească” profesioniștii sunt doar niște idioți care nu știu să-și prețuiască banii.

Îmi pare rău, dar contrariul este adevărat. Cei care sunt pregătiți să plătească pentru servicii profesionale (și acestea nu pot fi ieftine a priori – fie și numai pentru că costul lor de bază este mult mai mare) au parte de o calitate garantată. Profesioniștii sunt demni de încredere, prețuiesc timpul lor și al celorlalți, precum și reputația lor. Investiția în servicii neprofesioniste și ieftine reprezintă un mare risc de a rămâne nemulțumit și de a regreta că ați cheltuit banii de la început.

Nu mai tratați “profesioniștii” ieftini ca pe niște eroi și altruiști. Acest lucru este ridicol. Serviciile lor sunt mai ieftine doar pentru că sunt de calitate inferioară. Pentru că se folosesc materiale ieftine (și, din nou, de calitate scăzută). Pentru că acolo unde este nevoie de 2 persoane, doar una singură poate face treaba (din nou, nu vă gândiți la beneficiile calității). Pentru că tehnicianul nu a investit suficient în educația și echipamentul său. Și nu pentru că este atât de bun!

“Ieftin este egal cu scump în frumusețe și calitate” este o utopie și o autoînfrângere. Fie nu puteți vedea diferența dintre calitatea înaltă și cea joasă, fie vă convingeți că totul este în regulă. Comparați următoarele exemple de lucrări realizate de profesioniști de calitate scăzută, medie și înaltă. Sperăm că puteți vedea diferența nu doar în cifre?

Fotografi:

9f360c5a 77
9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții

Stiliști:

9f360c5a 73
9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții

2. “Principalul criteriu pentru găsirea și alegerea serviciilor de nuntă este prețul mic”

În mintea unei mirese:

Pentru video va da 300 de euro, nici un banîn plus! Indiferent pe cine împușcați, bugetul nu este elastic. Un make-up artist cool costă 100 de euro? Las-o baltă, mă voi coafa pentru banii ăștia la cel mai apropiat coafor. Și trebuie să alegem o sala mai ieftină – avem 70 de invitati, vom da faliment cu restaurantul. Sau poate chiar o cantină…

De fapt:

O consecință directă a iluziei în primul rând. Concentrându-vă pe prețul serviciului, mai degrabă decât pe valoarea acestuia (adică valoarea și calitatea), pierdeți din vedere principalul – motivul pentru care cumpărați serviciul. Și o cumpărați pentru un rezultat specific: o nuntă frumoasă, distractivă și plăcută din toate punctele de vedere.

Dacă sunteți în imposibilitatea de a face toate pregătirile, vă sfătuiesc să vă gândiți dacă faceți totul cum trebuie. Fie aveți prea puțini bani pentru tipul de nuntă pe care îl doriți (ceea ce înseamnă că decizia corectă este să vă măriți bugetul, să economisiți sau să luați un împrumut), fie nu aveți nevoie cu adevărat de o nuntă și o faceți “pentru lume”, încercând să minimalizați costurile.

Dacă nu este nici una, nici alta, atunci aveți prioritățile greșite. Există câteva elemente foarte importante în pregătirea unei nunți, iar economisirea la acestea nu duce la nimic bun. În timp ce alte elemente (care ocupă cea mai mare parte a bugetului) pot fi evitate cu totul.

Un prim exemplu este transportul la nuntă. Tinerii căsătoriți cheltuiesc pentru limuzine și decorarea acestia mult, dar nu sunt dispuși să cheltuiască pentru un fotograf. De parcă o ocazie de a călători cu limuzina este o ocazie unică în viață, dar o nuntă se întâmplă în fiecare săptămână.

Atunci când alegeți, căutați raportul corect preț/calitate. Corect înseamnă “preț mediu – calitate bună”, nu “preț scăzut – calitate scăzută”. Și nu mai visați cu ochii deschiși la “preț mic – calitate înaltă”. Nu există în natură. În cel mai bun caz, calitatea unui serviciu ieftin este “ok”, dar atat.

Citeste si
Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă

Uitați toate poveștile astea cu luna de miere în care cineva găsește un “geniu în devenire” și obține un serviciu nerealist de mișto pentru bani putini! Astfel de cazuri sunt unul la o mie, și atunci pentru cunoaștere. Toate celelalte povești sunt doar o incapacitate de a distinge între servicii de calitate înaltă și servicii de calitate scăzută.

3. “Cel mai important lucru este rochia mea de mireasă”

În mintea unei mirese:

Rochie de mireasă? – Doar de la o marcă de firmă, cea pe care am văzut-o într-o poză pe internet. Da, costă o grămadă de bani, dar eu sunt o regină, îmi permit o dată în viață! Nu-mi pasă dacă e o rochie de o zi. Nici nu vreau să mă uit la restul. Pantofi? – Bineînțeles că sunt și de firmă, sunt de lux! E ziua mea! Nu-mi pasă dacă pantofii mănâncă banii de decor.

De fapt:

În mod surprinzător, pe cât de mult se aplică economisirea banilor la toate punctele de pregătire a nunții – pe atât de mult NU se aplică la imaginea miresei. Se pare că fetele au o sărbătoare cu un singur scop – să poarte o rochie și pantofi scumpi. O ținută care costă jumătate din bugetul nunții este o realitate și nu este deloc neobișnuită. Pentru că atunci când vine vorba de iubiții lor, miresele au tendința de a zbura de pe fix.

Își cumpără rochii catmai pompoase (ai nevoie de alta pentru a dansa!), pantofi de la cel mai tare brand. Și apoi astupă gaura formată în bugetul de nunta cu “talente mai ieftine de începători”.

Să fim sinceri cu noi înșine. Costul imaginii miresei (cu tot cu machiaj, coafură și buchet) nu ar trebui să depășească 15% din bugetul nunții sau, mai bine zis, 10%.

Cu alte cuvinte, aveți 2 milioane la dispoziție? Dacă da, super, felicitări din toată inima! Cheltuielile dumneavoastră sunt adecvate mijloacelor dumneavoastră. Nu? Atunci căutați rochii care să se potrivească bugetului dumneavoastră. Sunt sigură că veți găsi opțiuni excelente care să vi se potrivească pe deplin – există o gamă imensă de opțiuni în zilele noastre.

Trebuie doar să vrei să te uiți în jur și să nu te gândești la ceea ce nu-ți poți permite. La urma urmei, puteți obține întotdeauna o replică de calitate a unei rochii de designer făcută într-un atelier bun – este mult mai ieftină.

4. “Nu merită să ne chinuim atât de mult – nunta nu va merita oricum”

În mintea miresei:

Ei bine, ce rost are să cheltuiești bani pe o nuntă când primești jumătate din bani?? Ideea de a cheltui o mulțime de bani și timp pe lucruri mici, cum ar fi invitații de nunta elegante – nimeni nu va aprecia oricum!!! Și astfel, toată această hoardă de rude care să le imbete, să le hrănească, să le ducă departe…. Păcat de bani! Tot acest tam-tam este pentru străini, ei au o mulțime de bani.

De fapt:

Dragi tineri căsătoriți! O nuntă nu este o investiție care ar trebui să aducă mai mulți bani decât se investește în ea. Iar o nuntă nu este pentru familie, prieteni sau oricine altcineva, așa cum se crede în mod obișnuit. O nuntă este numai și numai pentru voi!

Așadar, singurul lucru pe care o nuntă îl poate compensa cu adevărat sunt emoțiile tale sincere. Sentimente de iubire, fericire, unitate cu întreaga lume. Dacă emoția este a treia ca importanță, iar pe primul loc – banii (pe care nu îi condamn în niciun fel), atunci este mai bine să nu cedezi și să renunți la nuntă în general sau să organizezi o sărbătoare foarte modestă doar cu rudele cele mai apropiate. În acest fel, economisiți bani și primiți partea voastră de magie.

5. “Trebuie să arăt perfect în ziua nunții mele”!

În mintea miresei:

Epilare, salon de bronzare, tunsoare, un curs de tratamente la cosmetică. Oh, și am nevoie de lenjerie de lux pentru nuntă! Și nici să pierd 5 kilograme nu ar strica…. De ce 5, mai bine 10! Gata, mâine îmi cumpăr un abonament la sală! Și un curs de masaj!

De fapt:

Dorința mireselor de completitudine și perfecțiune absolută chiar în ziua nunții este copleșitoare. Cineva s-ar putea gândi, de ce? Mirele iubește și așa, cu kilograme în plus (care, apropo, nu esti întotdeauna super fit) și fara pielea dusa la solar.

Invitații nu se supără deloc. Da, și în tot acest timp toți au trăit cumva, suportând-ti “imperfecțiunile”. Ei bine, ați putea să vă bronzați puțin și să vă faceți un tratament hidratant la o cosmeticiană. Ai putea, dar nu trebuie să o faci. Dar noi cheltuim ușor și discret sute de euro pe lenjerie de la Agent Provocateur, pe proceduri de salon (care sunt foarte scumpe), ne vopsim părul și ne tăiem franjuri (adesea pentru prima dată).

Citeste si
Nunți la modă : ce ar trebui să fie la nuntă în 2023-2024?

Un cântec trist este celulita, cu care ne putem lupta la nesfârșit și care costă o mulțime de bani. Iar subiectul slăbitului este nesfârșit și este bine dacă te decizi să slăbești cu ajutorul sportului și nu cu ajutorul dietelor nesănătoase.

Mireselor, o nuntă este doar o zi! Un stilist profesionist și o rochie frumoasă, adaptată siluetei tale, te vor face o dulceață de femeie fără toate aceste costuri uriașe. Iar soțul tău, în noaptea nunții, vrea să fii tu, în lenjerie, sau fără ea. A tinde spre perfecțiune – un proces fără sfârșit, și trebuie să tinzi la perfecțiune toată viața, nu câteva luni. Există deja destul stres înainte de o nuntă. Apropo, stresul te face să slăbești ;))))

6. “Nu am nevoie de sfaturile nimănui, le știu pe toate!”

În mintea unei mirese:

Sfaturi de la profesioniști? Îi cunoaștem, vor doar să își vândă serviciile, sunt gata să dea sfaturi!….! Foste mirese? Ce știu ele, au organizat o nuntă și acum vor doar să predea! Eu însami știu ce trebuie să fac și cum să fac.

De fapt:

Aroganța în organizarea de nunți – o mare greșeală. Da, profesioniștii sunt interesați să își vândă serviciile. Dar nu sunt mai puțin interesați să se asigure că nunta ta nu va avea parte de toate acele incidente și ghinioane recurente la care sunt martori practic săptămânal. Ca să nu faci toate acele greșeli tipice pe care le fac alte mirese la fel de încrezătoare. La urma urmei, poți distinge între auto-promovare și sfaturi raționale, nu-i așa? Deci, faceți distincția: renunțați la publicitate și urmați sfaturile. Profesioniștii știu totul despre nunți – fără exagerare.

Fostele mirese stau și ele pe forumuri, nu pentru a se lăuda, ci pentru a vă ajuta. O mulțime de lucruri pe care începi să le realizezi după nuntă: că ai fi putut economisi bani undeva și în schimb nu ai economisit la cheltuieli; planificarea zilei un pic altfel, nu așa; alegerea asta și nu aia. Și toată această bază de cunoștințe absolut gratuită este la dispoziția dumneavoastră!

Citirea sfaturilor de la foste mirese este adesea mai utilă decât discuția despre nuntă cu prietenele (mai ales cele necăsătorite) sau cu mama ta (care a avut o căsătorie cu mult mult timp în urmă și după standarde foarte diferite). Fii inteligentă – învață din greșelile altora, nu din ale tale.

7. “Trebuie să o probez ca să aleg.”

În mintea miresei:

La restaurant, cereți-le să îmi ofere o degustare gratuită de mâncare – trebuie să știu pentru ce plătesc bani! Și dacă nu e bun? Decoratorul ar trebui mai întâi să facă schițe complete și să calculeze estimarea până la ultima floare – apoi voi decide dacă ar trebui să lucrez cu el. Iar fotograful ar trebui să ne facă o poveste de dragoste de test – gratis, desigur! Lăsați-l să arate mai întâi ce profesionist este, la urma urmei, cere mulți bani.

De fapt:

Dragi mirese, dorința voastră de a nu lua teapță este firească. Dar… trebuie să vă dezamăgesc: industria nunților nu este un magazin de cosmetice cu mostre.

Degustările sunt oferite de obicei doar de restaurantele de lux și doar dacă se rezervă o petrecere pentru o anumită sumă. Restaurantele cu prețuri medii nu fac astfel de lucruri – de aceea costă mai puțin (deoarece degustarea este un serviciu suplimentar). Dar puteți oricând să vizitați restaurantul ales ca simplu oaspete.

Da, pentru o astfel de “degustare” trebuie să plătiți, dar costul nu este comparabil cu diferența de preț dintre un petrecerea într-un restaurant de nivel mediu și unul de nivel înalt.

În ceea ce privește experții, aceștia au un portofoliu, care vă dezvăluie toate abilitățile lor. Da, fotografiile gratuite și experimentale sunt valabile la fotografi începători care trebuie să își demonstreze abilitățile. Dar un profesionist consacrat nu se angajează în procese – a făcut-o cu zeci și sute de lucrări.

Pentru orice specialist în acțiuni gratuite (pentru tine) trebuie să petreci timp, și nu o cantitate mică din el. Iar timpul, după cum vă amintiți, înseamnă bani. Iar dacă un specialist este cu adevărat valoros, este mai profitabil pentru el să își petreacă timpul cu ceva pentru care este plătit, deoarece este foarte solicitat.

Lucrările gratuite sunt pentru începătorii care vor să-și construiască un portofoliu. (Apropo, nimeni nu-i oprește.) Cu decoratorii este aceeași poveste. Verificarea decorațiilor și a schițelor este o muncă lungă și minuțioasă. Și acest lucru se face numai după ce contractul este semnat și plătit în avans.

8. “Un coordonator este o risipă de bani”

În mintea miresei:

Un coordonator este doar o fată care stă pe un scaun pe tot parcursul nunții și nu face nimic. Iar faptul că ea va ajuta cu orice problemă este o prostie. În primul rând, nu voi avea nicio problemă la nunta mea. În al doilea rând, dacă eu nu pot rezolva o situație, cu siguranță nici coordonatorul nu poate. El este un nimeni, iar antreprenorilor nu le pasă de el. La urma urmei, merge si așa.

Citeste si
3 Moduri de a economisi bani la nunta ta fără a pierde calitatea

De fapt:

Din nou, un sfat de la o fostă prietenă: nu te zgârci și angajează un coordonator! Mai ales dacă aveți mai mult de 50 de invitați, dacă aveți o ceremonie în afara locului de desfășurare sau dacă aveți multe deplasări cu mijloacele de transport. Să crezi că nu va trebui să supraveghezi nimic la nunta ta, că nu vor fi probleme, este o nebunie.

Coordonarea unei nunți de către mire și mireasă ar trebui să fie lăsată fără o sărbătoare pe care ați lucrat atât de mult și din greu să o pregătiți. Da, te poți baza pe prietenele tale, dar ele au venit să se distreze în primul rând, iar toate responsabilitățile le sunt luate din cap cu fiecare nou pahar de șampanie. Dar există experți care sunt gata să vă ajute, și nu pentru niște bani cosmici.

Faptul că coordonatorul nu vă ajută deloc este o concepție greșită. În primul rând, coordonatorul are o serie de sarcini clar definite de care trebuie să se ocupe în ziua nunții și care sunt specificate în contract. În al doilea rând, în caz de forță majoră, coordonatorul are un plan bine stabilit – o schemă pentru a ieși din multe situații.

Chiar dacă nu se întâmplă nimic extrem în timpul nunții (ceea ce în sine este minunat!), veți fi mult mai siguri de faptul că există un “backtop” de încredere, există cineva la care să vă adresați în orice moment. Angajați un bun profesionist, nu acea “fată leneșă”. Este mai bine să contactați o firma de organizare a nunților pentru un serviciu de coordonare – aceștia au profesioniști mai competenți și mai experimentați.

9. “Decorul nu contează deloc”

În mintea miresei:

Nu are rost să investești în decorațiuni de nuntă. Totul este doar pentru o zi, se va estompa și apoi va fi aruncat. Și asta costă o mulțime de bani. Prefer să-mi fac propriile flori din hârtie – și totul va fi bine.

De fapt:

Decorațiunile sunt o parte importantă a atmosferei unei nunți, lucrurile care fac din nunta o sărbătoare. Ceva care face ca sărbătoarea ta să iasă în evidență, să o diferențieze de alte nunți. La fel cum rochia împodobește mireasa, la fel și decorațiunile împodobesc spațiile de celebrare. Îți dorești să te căsătorești într-o rochie frumoasă și unică, nu-i așa? Da, bineînțeles, despre care am citit mai sus. )))) Dar, dintr-un motiv oarecare, nu vrei să creezi frumusețe în jurul ei.

De obicei, indiferența față de decorare este motivată de faptul că, oricum, nimeni nu-și amintește de ea. În primul rând, dacă decorarea a fost cu adevărat bună și originală – va fi ținută minte. În al doilea rând, atmosfera și amintirile petrecerii sunt alcătuite din fleacuri aparent lipsite de importanță.

De exemplu, compozițiile de flori proaspete de pe mese accentuează solemnitatea, festivitatea evenimentului. În al doilea rând, și cel mai important: tot decorul va rămâne în fotografie, conferind fotografiilor o frumusețe și o personalitate deosebită. Tu însuți, cu mare plăcere, vei privi fiecare detaliu plăcut.

9f360c5a 74
9 Concepții greșite ale mireselor despre pregătirea nunții

În ciuda tuturor acestor lucruri, pentru majoritatea mireselor, obiectivul numărul unu este să cheltuiască cât mai puțini bani pe decor. Din păcate, până acum, încercările mireselor noastre de a economisi bani pe decorul de nuntă au dus la rezultate dezastruoase.

Din anumite motive, frumoasele săli de evenimente originale sunt învelite în kilometri de țesătură, ceea ce arată ciudat și fără gust. Sălile urâte sunt și mai urâte din cauza stângăciei hârtiei și a baloanelor.

Vrei niște sfaturi de decorare super-mega-universale? – Iată: fie alegeți flori, fie lumânări, fie nimic. Această din urmă opțiune este deosebit de pertinentă dacă aveți o sală de evenimente frumoasă pentru început.

Țesăturile, baloanele și hârtia sunt materiale cu care lucrează mulți decoratori, dar numai câțiva știu cum să lucreze. De obicei, acest decor se dovedește a fi ieftin și banal și nu decorează nimic. În timp ce florile proaspete arată întotdeauna frumoase și scumpe, mai ales în mâinile unui florar priceput.

Citește si…

Cum să alegi un fotograf pentru nunta ta?
Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?