Daca ati ales sa serviti tort la nunta dvs., exista cateva detalii cheie pe care va trebui sa le decideti inainte de ziua cea mare. Gasirea cofetarului ideal pentru a va face dulce ziua nuntii este un prim pas important. Și, bineinteles, veti dori sa analizati cat de mare este tortul de care aveti nevoie si sa alegeti cel mai impresionant design. Ultima piesa importanta din puzzle? Alegerea aromei tortului de nunta.
Selectarea aromei tortului de nunta consta in gasirea unui echilibru intre ceea ce ti-ar placea tie si partenerului tau, impreuna cu ceea ce ai vrea sa imparti cu invitatii tai. Și in timp ce ramanerea unui tort de vanilie atemporal cu glazura de vanilie este un pariu sigur, exista o multime de alte optiuni de arome populare de luat in considerare.
Multe cupluri cauta favoritele multimii, dar selecteaza profiluri de arome care duc clasicii la un nivel superior. Și multi alti brutari spun ca cuplurile devin mai aventuroase. Obisnuiam sa aud ingrijorari legate de anumite arome care nu sunt potrivite pentru un tort de nunta, dar acum clientii privesc tortul ca pe un alt domeniu in care isi pot surprinde si incanta oaspetii.
Sunteti gata sa gasiti inspiratie pentru aroma perfecta a tortului de nunta? Am rugat brutari experti sa ne impartaseasca totul despre aromele de top pe care le cer cuplurile lor.
Tort cu vanilie

Au trecut demult vremurile in care „vanilie” era sinonim cu „plictisitor” Prajiturile cu vanilie sau cu boabe de vanilie pot fi la fel de gustoase ca si alte optiuni. Pentru majoritatea brutarilor, este cea mai solicitata aroma, iar asta se datoreaza versatilitatii acestei arome de tort si posibilitatilor de a incorpora diferite umpluturi si glazuri. Ganditi-va la ea ca la o panza alba delicioasa.
Cea mai populara prajitura a mea este vanilia – cred ca pentru ca se preteaza sa se imbine cu atat de multe alte arome!. Este o paleta curata cu care te poti distra. Cuplurile adora asocierea tortului de vanilie cu afine. Este o prajitura alba clasica, cu un twi st de Rocky Mountain. Cu acel strat de afine violet vibrant, arata superb cand este taiat si servit si le ofera invitatilor gustul unei fructe de padure regionale.”
Pentru Smith, una dintre cele mai populare combinatii de arome este o prajitura cu boabe de vanilie, cu coaja de lamaie si crema de unt din fructe de padure mixte.
Tort cu lamaie

Un tort cu lamaie este o alegere populara pentru o nunta la sfarsitul primaverii sau in timpul verii – si se poate asocia cu atat de multe umpluturi si glazuri. Potrivit lui Dominque Pickering, proprietara Poppy Pickering Cake Design, tortul ei cu lamaie, flori de soc si afine este o alegere populara. Este o intorsatura a tortului tipic de lamaie si spune ca are un gust minunat intr-o zi calduroasa de vara, alaturi de un pahar de sampanie.
O prajitura cu lamaie poate fi, de asemenea, asortata cu lemon curd, o umplutura de zmeura, glazura de fructe de padure sau chiar lavanda. „Cea mai populara aroma a noastra este un tort de lamaie imbibat cu flori de soc, cu gem de mure si crema de vanilie”, adauga Tiffany MacIsaac, proprietara Buttercream Bakeshop.
Tort de ciocolata

Daca esti un iubitor de ciocolata, nu ai niciun motiv sa te abati de la un tort de nunta cu ciocolata. Și, desi poate parea ca nu este prima alegere a tuturor, este a doua sau a treia cea mai solicitata aroma pentru multi brutari.
Una dintre cele mai solicitate combinatii ale lui Leavitt este un tort de ciocolata asociat cu sos de caramel sarat si crema de unt crème fraiche. Pentru clientii lui Smith, un tort de ciocolata cu crema de unt espresso si dulce de leche este foarte popular.
Tort de morcovi

Tortul de morcovi se afla cu siguranta pe lista de arome populare si exista o multime de posibilitati de gust al acestui tort. Tortul clasic de morcovi ar putea fi asociat cu glazura de crema de branza, dar se potriveste bine si cu frisca sau cu o glazura pufoasa de vanilie cu un strop de sos de caramel. Și, bineinteles, poti alege daca preferi prajitura de morcovi mai simpla sau daca o doresti plina de o multime de mix-uri, cum ar fi nuci sau ananas.
Tort cu ciocolata alba

Pickering spune ca una dintre cele mai populare arome ale ei incepe cu un tort de ciocolata alba. Acesta este combinat cu zmeura pentru o nota de fructe, creand o varianta moderna a unui burete Victoria. „Cu zmeura in burete, usorul gust acrisor cu ciocolata alba dulce este o combinatie perfecta”, spune ea.
Tort cu ulei de masline
Desi poate parea o adaugare neasteptata la aceasta lista, exista un motiv pentru care prajiturile cu ulei de masline au devenit mai populare in ultimii ani. Iar Leavitt spune ca prajitura ei cu ulei de masline si citrice urmeaza aceasta tendinta. „Farama este delicios de usoara, iar aroma este plina de citrice, migdale si o subtila ternatate de la uleiul de masline”, spune ea. „Citricele ajuta la echilibrarea dulceatei, creand o prajitura aromata care este delicioasa chiar inainte de a adauga umpluturile.” Leavitt isi asorteaza tortul cu citrice si ulei de masline cu cascaval de portocale sanguine si crema de unt cu praline de citrice.
Aroma prajiturii s-ar potrivi de asemenea de minune cu o glazura de unt rumenit sau chiar cu o glazura de lamaie.
Tort de catifea rosie

Red velvet este un tort clasic cu o textura frumoasa si o culoare uimitoare. Potrivit lui Smith, acest clasic sudic se afla pe lista ei de cele mai solicitate. Tortul poate fi pastrat traditional cu asocierea de glazura de crema de branza, sau puteti alege sa schimbati aroma. Luati in considerare posibilitatea de a solicita o umplutura de zmeura sau de a asocia aceasta aroma de tort cu o glazura de crema de branza cu fructe de padure.
Tort cu mirodenii
Pentru cei care cauta ceva delicios toamna, tortul cu mirodenii este o alegere excelenta. Redd-McIntosh spune ca tortul cu condimente sau dovleacul sunt cereri populare pe care le primeste toamna sau iarna. Tortul cu mirodenii este de obicei un tort usor si pufos, cu adaos de scortisoara, nucsoara, cuisoare, condimente si ghimbir pentru o aroma deosebita. Combinati-l cu glazura pufoasa de vanilie, glazura de crema de branza sau ceva diferit cu adaos de dulce de leche sau glazura de artar.