Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă

Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă

Când vine vorba de nunta ta, nu este suficient să alegi un aranjament floral frumos. Este important să știi cum să alegi aranjamentele perfecte și cum să le așezi corect, astfel încât să adaugi o notă de farmec întregii petreceri.

Din fericire, vă oferim sfaturi practice și ghiduri pas cu pas pentru a vă ajuta să creați un aranjament floral special pentru nunta dumneavoastră. Vă vom ajuta să alegeți florile potrivite, să selectați formele și culorile potrivite, să alegeți recipientele potrivite și să adăugați elemente decorative speciale.

Pe lângă aceste informații, vă vom împărtăși și câteva sfaturi pentru a economisi bani, pentru a vă asigura că aranjamentele sunt perfecte. Cu această schiță, veți fi gata să creați aranjamentele florale perfecte pentru nunta dumneavoastră.

“Florile sunt un limbaj universal pe care toate miresele îl înțeleg” – Colin Cowie. Florile de nuntă sunt frumoase și cu toții le iubim. Acestea fac parte din look-ul fiecărei mirese, din aranjamentul floral de nuntă și chiar din tortul de nuntă.

Alegerea florarului de nuntă potrivit este una dintre cele mai interesante părți ale planificării nunții și poate fi un proiect personal. Știm cu adevărat că fiecare mireasă visează să aibă cele mai frumoase flori în ziua nunții sale. De asemenea, este foarte important să vă dați seama că acestea sunt scumpe și că nu toate sunt la fel. Acestea au culori diferite, iar unele înfloresc doar în anumite anotimpuri.

Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă
Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă

Toată lumea iubește florile, iar florile de nuntă din buchetul de mireasă sau de cununie civilă nu fac excepție. Dar cu toate acele buchete, aranjamente florale pentru mese, flori pentru domnișoarele de onoare sau cavalerii de onoare, poate fi puțin dificil să știi ce stil va fi cel mai potrivit pentru ziua ta cea mare.

Florile potrivite, aranjate frumos de către un florar de nuntă perfect, pot înfrumuseța întregul eveniment. Acestea vor fi o parte de neuitat a zilei voastre speciale. De aceea, am scris aceste sfaturi pentru alegerea unui aranjament floral de nuntă. Aflați mai jos care sunt recomandările mele și pentru florăriile specializate în buchete de mireasă, domnișoare de onoare sau tendințele în materie de decorațiuni de nuntă pentru 2020.

Stabilește-ți bugetul pentru florile de nuntă

Începeți cu nunta de vis, în schimb, și apoi reduceți cheltuielile pentru a reveni la realitate. Elaborarea bugetului este întotdeauna un proces foarte dificil. La fel și stabilirea unui buget pentru alți furnizori, cum ar fi un fotograf profesionist de nuntă. Nu există o cantitate corectă de corect sau greșit pentru alegerea unui aranjament floral de nuntă.

De fapt, puteți avea o nuntă frumoasă prin simpla comandă a florilor esențiale pentru nuntă. Fiecare nuntă este diferită și depinde de cât de importante sunt florile pentru mire și mireasă. Iar atunci când alegeți servicii de fotografie de nuntă în București sau în orice alt oraș, importanța acestui aspect se reflectă și în buget.

Chiar dacă este greu de ghicit cât vor costa toate buchetele de mireasă sau aranjamentele florale din restaurant, puteți stabili un buget floral care să aibă sens în bugetul general al nunții.

Citeste si
8 Temeri ale mireselor: probleme și soluții

Cunoașterea bugetului pentru florile de nuntă va ajuta florarul să vă recomande flori și stiluri în limita prețului stabilit. Un sfat important este să fiți sincer cu bugetul dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să aveți o idee generală despre câte mese veți avea la locul de desfășurare a nunții.

Alege-ți mai întâi rochia de mireasă, apoi buchetul de mireasă

Stilul și forma rochiei tale ar trebui să aibă un mare impact asupra florilor pe care le alegi. Chiar dacă te gândești la un aranjament floral de nuntă, trebuie să ții cont de faptul că acestea trebuie să se potrivească cu ținuta ta.

Rețineți că un buchet de mireasă ar trebui să completeze ceea ce purtați, mai degrabă decât să concureze cu rochia de mireasă. Imaginați-vă cum ar arăta o ținută modernă și elegantă cu un buchet plin de flori sălbatice. Ceva nu e în regulă, nu-i așa? Acum, imaginați-vă aceeași rochie cu un buchet de mireasă din calea miresei, care adaugă eleganță imaginii dvs.

Fă-ți temele înainte de numirea florarului de nuntă

Atunci când planificați o nuntă, trebuie să vă faceți timp să vă documentați, iar acest lucru se aplică și la alegerea aranjamentului floral de nuntă. Luați-vă ceva timp pentru a afla ce fel de flori vă plac. Află cum se numesc înainte de a începe să vorbești cu florarul de nuntă. Există două lucruri principale pe care trebuie să le cunoașteți: numele florilor și termenii florali.

Un exercițiu de imaginație este să aflăm ce ne place și cum am vrea să fie. Nu trebuie să fii un expert în vocabular floral, ci doar să înțelegi numele florilor care îți plac, tipurile de buchete, aranjamentele florale și alte detalii. Aflați, de asemenea, dacă floarea pe care o doriți este în sezon în zona dumneavoastră. Există unele flori care seamănă între ele, dacă nu găsești aranjamente florale de nuntă care să se potrivească anotimpului cu ziua nunții tale.

46f6ff58
Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă

Discutați cu alte cupluri de nuntă despre florarii lor

Atunci când căutați aranjamente florale de nuntă sau buchete de mireasă, puteți cere recomandări de la prietenii proaspăt căsătoriți. Una dintre cele mai bune modalități de a găsi florăria ideală este prin recomandări.

În industria serviciilor de nuntă, recomandările sunt principala metodă de a găsi furnizorii potriviți. Puteți discuta cu mirii despre alegerea unui fotograf de nuntă în București sau în orice alt oraș, precum și cu alți furnizori.

Dacă lucrați cu un planificator de nunți profesionist, acesta ar trebui să aibă câteva sugestii de florării. Recomandarea mea este să vă uitați la un portofoliu cu lucrările lor. Florăresele profesionale sunt rezervate în grabă. Trebuie să le rezervați din timp, mai ales dacă vă căsătoriți în plin sezon. Așadar, începeți să căutați cât mai curând posibil florari pentru aranjamentele florale de nuntă.

Luați în considerare paleta de culori

Acesta este un punct de plecare important atunci când alegeți un aranjament floral de nuntă. Este, probabil, una dintre cele mai dificile părți ale planificării zilei nunții tale. Constatăm că miresele se luptă întotdeauna să se decidă asupra unei palete de culori.

Citeste si
Cum să alegi un fotograf pentru nunta ta?

Sfatul meu este să vă uitați la locul pe care l-ați ales pentru petrecerea de nuntă și să începeți de acolo. Culorile și stilul din ziua nunții tale sunt cu siguranță influențate de locul ales.

Alege flori de nuntă care se potrivesc stilului tău

În general, florile de nuntă trebuie să reflecte stilul general al nunții. Atunci când căutați un aranjament floral de nuntă, ar trebui să luați în considerare și stilul vostru personal. Dacă aveți o nuntă formală, aranjamentul floral de nuntă, buchetul de mireasă, accesoriile, cum ar fi florile pentru cavalerii de onoare sau florile domnișoarelor de onoare ar trebui să se orienteze spre stilul tradițional. În acest fel, totul pare la locul lui.

Dacă ziua nunții dvs. este mai relaxată și mai informală, puteți fi puțin mai creativi cu decorațiunile de nuntă. Puteți crea detalii handmade sau aranjamente florale potrivite pentru o nuntă în aer liber.

Anumite flori sugerează stiluri specifice

6692e385
Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă

Da, chiar și florile de nuntă pot reflecta stilul nunții tale. Bujorii sau trandafirii se potrivesc unei atmosfere clasice, diafane, în timp ce aranjamentele florale luxuriante vor adăuga o notă romantică. Florile vibrante amestecate cu verdeață emană un aer rustic.

Sfatul meu este să lucrezi cu florarul tău pentru a alege stilul care se potrivește cel mai bine aspectului general al nunții tale. De asemenea, puteți experimenta cu alternative florale, cum ar fi pene, fructe sau chiar spice de grâu. Atunci când alegeți un aranjament floral de nuntă, este foarte important să definiți stilul de nuntă pe care îl doriți.

Gândiți-vă la sezonul florilor de nuntă

Cred că atunci când vine vorba de flori de nuntă, nu există nimic mai eficient decât folosirea florilor de sezon. De ce? Dacă în buchetul tău de mireasă ai ca flori bujori roz de primăvară, atunci îți vei aminti pentru totdeauna de ziua ta frumoasă atunci când îi vei vedea crescând în grădina ta.

Nu există nicio regulă care să spună că puteți folosi flori doar dacă sunt de sezon. Cu toate acestea, este destul de dificil să găsești flori în afara sezonului, iar acest lucru va însemna, de obicei, un preț mai mare pentru buchetul sau aranjamentul floral de nuntă.

Discutați cu un expert pentru un aranjament floral de nuntă

Discutați cu florarul dumneavoastră despre ce înflorește în sezonul în care aveți programată nunta. Încercați să faceți aranjamentul floral de nuntă în jurul acestor flori. Există, de asemenea, flori minunate disponibile pe tot parcursul anului.

Dacă vă căsătoriți în lunile călduroase de vară sau în locuri unde vântul sau frigul intră în joc, atunci un alt lucru de care trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți buchetul miresei, al domnișoarei de onoare sau al domnișoarelor de onoare este ca acestea să reziste pe toată durata evenimentului.

Citeste si
Băuturi de nuntă: 5 noi tendințe la modă

O colecție de fotografii ajută întotdeauna

Pentru a vă inspira în alegerea unui aranjament floral de nuntă sau a unui buchet de mireasă, puteți alege să adunați o colecție de imagini. Dacă ne uităm la exemplele anterioare, puteți crea cu adevărat o mulțime de idei. În aceste colecții de imagini puteți afla unde ar putea fi nevoie de flori în locația nunții dumneavoastră. Dar fiți atenți la acest lucru, ideile se schimbă pe măsură ce planurile de nuntă avansează.

Locația nunții influențează alegerea florilor

Locul de desfășurare a nunții va influența foarte mult deciziile florale. Dacă, de exemplu, aveți o nuntă în aer liber, cu o grădină sau o podgorie, florile ar trebui să fie reduse la minimum. Ceea ce înseamnă că puteți face o impresie mare cu doar câteva aranjamente florale de nuntă.

Bolta de flori poate arăta ciudat într-o sală de nuntă modernă. La fel cum o grupare de orhidee albe nu ar arăta normal într-un cadru rustic. De asemenea, țineți cont și de decorul prezidiului.

Florarul de nuntă poate crea ceva frumos

În loc să oferiți o listă de flori de nuntă pe care le doriți neapărat, veți obține un design floral mai bun dacă dați exemple de flori care vă plac. Există tone de fotografii inspiraționale pe Pinterest, așa că de ce să nu faci un tablou cu imagini pentru inspirație? Salvați oricâte imagini doriți.

Observați ce vă place la fiecare imagine în contextul comunicării mai eficiente a viziunii și stilului dumneavoastră.

Culorile nunții și stilul locului de desfășurare a nunții vă pot ajuta foarte mult în alegerea florilor potrivite. Dacă există deja flori naturale în jurul locului de desfășurare, este posibil să aveți nevoie de mai puține aranjamente florale de nuntă. În alte cazuri, detaliile florale strălucitoare pot face ca ziua nunții tale să fie atât de încântătoare, iar fotografiile de nuntă vor reda sentimentele specifice zilei.

Adăugând o notă personală la decorul nunții tale

Florile de nuntă ar trebui să vă amintească de momentele pe care le-ați împărtășit cu partenerul dumneavoastră. Puteți adăuga o notă personală prin includerea unei anumite flori. Includeți flori din primul buchet pe care l-ați primit de la mirele dumneavoastră. Sau folosiți o culoare care are o semnificație pentru amândoi. De asemenea, multe mirese au încorporate în buchetele de mireasă obiecte folosite de mama lor în ziua nunții.

Puteți folosi Pinterest sau Instagram pentru a afla culorile. Totul prin căutarea unor hashtag-uri specifice, cum ar fi #florinunta sau #buchetmireasa. Arată fotografiile florarului cu care lucrezi pentru ziua nunții tale și pentru a alege un aranjament floral de nuntă în stilul tău.

5 Ritualuri de auto-îngrijire înainte de nuntă pentru a vă relaxa și a vă re-energiza
Nunta ta perfectă: cum să organizezi evenimentul și să alegi invitațiile potrivite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?