Cum să scrii jurăminte de nuntă perfecte

Cum să scrii jurăminte de nuntă perfecte

Scrierea unor jurăminte de nuntă perfecte poate fi o sarcină dificilă. În acest articol vom oferi informații despre cum să scrii un jurământ de nuntă de neuitat, care va emoționa toți cei prezenți. Vom discuta despre cum să găsești cuvintele potrivite, ce idei să incluzi și cum să faci jurămintele tale memorabile. Cu aceste sfaturi și sugestii, vei fi în măsură să scrii un jurământ de nuntă perfect pentru cea mai importantă zi din viața ta.

Vă gândiți să vă scrieți propriile jurăminte de nuntă? Este o treaba extraordinară, rezumând dragostea, visele și promisiunile pe care le aveți față de partenerul dvs. în câteva minute scurte. Oricât de copleșitor ar fi, merită: Este o șansă de a vă spune povestea, de a oferi invitaților o privire în ceea ce face ca relația voastră să fie frumoasă și de a împărtăși cuvinte semnificative cu persoana pe care o iubiți.

Este, de asemenea, intim. La urma urmei, îți dezvălui cu adevărat inima iubirii vieții tale și o faci în fața familiei și a celor mai apropiați prieteni. Dacă sunteți pregătiți pentru această provocare, suntem aici pentru a vă ajuta

Model de jurăminte de nuntă

În timp ce jurămintele de nuntă tradiționale sunt de obicei foarte structurate, nu trebuie să fii la fel de strictă în timp ce le scrii pe ale tale. Această schiță este un loc minunat pentru a vă ajuta să începeți.

 1. Spuneți “Te iubesc” Acest lucru pare de la sine înțeles, sunt șocată de câte cupluri lasă aceste trei mici cuvinte în afara jurămintelor lor.
 2. Spune-i partenerului tău că vei fi alături de el la bine și la rău. Cele mai multe jurăminte de nuntă se referă la faptul că vei rămâne alături de el la bine și la rău. “Realitatea este că toate căsniciile au cicluri de vârfuri și văi”. “Este frumos să comunici intenția ta de a trece împreună prin acele văi.”
 3. Împărtășiți povești personale. Este mult mai interesant pentru prieteni sau familie să audă despre ciudățeniile tale ciudate și momentele personale crude. Oaspeții (și partenerul tău de viață) vor să audă jurăminte care sunt reale. Dacă ați trecut prin momente dificile, ar trebui să exprimați asta.
 4. Fă promisiuni reale. Jurămintele nu sunt doar niște anecdote drăguțe – sunt o promisiune și un angajament serios pe care îl faceți în fața a o mulțime de martori. Asta nu înseamnă însă că trebuie să fie grele. Poți jura nu doar să rămâi alături de ei pentru totdeauna, ci și să fii cel care va ucide păianjenii ori de câte ori își vor face loc în casa ta.
 5. Recunoașteți sprijinul de care veți avea nevoie din partea celorlalți. V-ați adunat prietenii și familia pentru a vă sărbători nunta, dar veți avea nevoie de ei la fel de mult în timpul căsătoriei. Recunoașteți “rolul familiei și al prietenilor care vă vor ajuta să vă sprijiniți atunci când vremurile devin dificile”

Sfaturi pentru jurământul de nuntă

726a6e36

Iată cele mai bune sfaturi ale experților noștri pentru a scrie – și a transmite – propriile jurăminte de nuntă.

 1. Nu așteptați până în ultimul moment. Planificați-vă să vă scrieți jurămintele cu trei săptămâni înainte de nuntă. Aveți încredere în noi: Veți fi recunoscători pentru repetiție atunci când vor apărea acele emoții din ziua nunții.
 2. Faceți o listă cu toate gândurile voastre. Notați toate lucrurile care vă vin în minte despre soțul/soția sau căsătoria voastră. Revedeți aceste notițe mai târziu și evidențiați elementele preferate pentru a fi punctele de plecare pentru jurămintele voastre.
 3. Scrieți până la trei ciorne. Luați-vă câteva zile – chiar și o săptămână – pentru a vă acorda spațiu pentru dumneavoastră și jurămintele dumneavoastră. Întoarceți-vă și recitiți-le de până la trei ori, dar încercați să vă opriți aici. Rescrierea continuă are propriile provocări.
 4. Nu încercați să includeți totul. Este de înțeles că vreți să includeți în jurămintele voastre tot ceea ce simțiți – dar, în realitate, nu puteți include totul.
 5. Evitați cuvinte precum “întotdeauna” și “niciodată” Acest tip de limbaj absolut este aproape imposibil de respectat. Nu va fi întotdeauna ușor, așa că nu promiteți perfecțiunea.
 6. Îmbrățișați sentimentalismul. Nu este momentul să vă faceți griji că sunteți banal sau demodat. Dacă cuvintele sunt sincere, atunci nu sunt demodate. Nu am auzit niciodată jurăminte care să mă facă să-mi dau ochii peste cap.
 7. Scrieti cu umor. Abilitatea de a-l face pe celălalt semnificativ să zâmbească și chiar să râdă cu voce tare în timpul ceremoniei vă va fi de folos în căsnicia voastră.
 8. Lasă-te inspirat de cărți, cântece, filme și poezii. Dacă aveți o replică preferată dintr-un film sau un cântec care vă exprimă sentimentele, folosiți-o ca punct de plecare. Și nu ignorați cărțile pentru copii sau mass-media, deoarece acestea au adesea un mod de a comunica emoții profunde și complexe în propoziții simple.
 9. Exersați lectura cu voce tare. Singura modalitate de a vă asigura că totul sună perfect este să auziți în voce tare. Citirea cu voce tare a jurămintelor vă va ajuta să descoperiți punctele în care gramatica ar putea fi îndoielnică sau în care vă lipsește un cuvânt, precum și să vă dați seama dacă structura este coerentă.
 10. Indicați pauzele și intonația. Veți dori să vă lăsați timp să râdeți sau să lăcrimați fără să vă întrerupeți fluxul”, spune Dent. “Pentru cea mai bună înțelegere și cele mai bune reacții emoționale, luați-o încet și concentrați-vă pe pauze, pauze și intonație.
 11. Roagă un prieten de încredere să te asculte. Un prieten apropiat care este o masă de rezonanță excelentă (și un profesionist în păstrarea secretelor) este un aliat important de avut. Ei vă pot oferi critici constructive și vă pot ajuta să vă îmbunătățiți jurămintele pentru a vă asigura că transmiteți cu adevărat acel înțeles.
 12. Faceți o copie nouă a jurămintelor pentru ceremonie. Este important să vă gândiți la modul în care vor arăta jurămintele atunci când vor fi văzute în public. Rescrieți sau retipăriți o copie nouă, sau luați în considerare posibilitatea de a le citi din cărțile de jurăminte.
 13. Păstrați jurămintele un secret față de partenerul dvs. până la ceremonie. Jurămintele voastre sunt un cadou unul pentru celălalt, așa că nu le împărtășiți înainte de timp. Aceasta va face ca ceremonia să fie cu atât mai impresionantă și mai emoționantă dacă le auziți pentru prima dată.
Citeste si
Decor de nuntă, cum alegeți corect

Răspundeți la aceste întrebări pentru a începe

8041c2e9

Un schimb de jurăminte ar trebui să fie unul echilibrat. În loc să vă gândiți la el ca la o competiție de scris, fiți pe aceeași lungime de undă cu privire la așteptările voastre și ajungeți la un acord cu privire la următoarele.

 • Cât de lungi ar trebui să fie jurămintele?
 • Veți împărtăși glume interne sau preferați să păstrați lucrurile mai generice?
 • Vor fi mai degrabă umoristice sau sentimentale? Sau vor fi un amestec de ambele?
 • Doriți să încorporați elemente ale jurămintelor tradiționale sau religioase în jurămintele voastre?

Exemple de jurăminte de nuntă pentru a vă inspira

Tradiționale

– “Gabriel, ai apărut în viața mea exact la momentul potrivit: Când nu eram pregătită, și totuși, când aveam cea mai mare nevoie de dragostea ta. În ultimii doi ani, am trăit împreună mari triumfuri și dezastre la propriu. Aceste încercări au împins limitele a ceea ce credeam că putem îndura, iar la final, mă simt mai puternic legată de tine, în hotărârea de a mă ridica și de a încerca din nou. Te iubesc nespus de mult pentru tot ceea ce ești. Sunt uimit de mintea ta curioasă și gâdilat de simțul tău al umorului. Poate că nu vreau să recunosc, dar îmi plac chiar și jocurile tale de cuvinte îngrozitoare.

Ai rămas alături de mine în cele mai bune și în cele mai rele și ai iubit tot ceea ce sunt. Mă ajuți să fiu cea mai bună versiune a mea pe care o pot fi.

În calitate de soție, promit să te iubesc cu aceeași determinare și încredere pe care mi le-ai oferit. Promit să te susțin prin mai multe suișuri și coborâșuri. Promit să mă dedic familiei noastre și binelui pe care știu că va crește din ea. Îți promit toate acestea până când nu voi mai fi.” -Maria

– “Niciodată nu mi-aș fi putut imagina că cel mai frumos cadou din întreaga mea viață va veni de la petrecerea de 21 de ani. Nu un obiect materialist dăruit de la o persoană la alta, ci o viață, un suflet și o legătură dăruite la doi în același timp.

Citeste si
10 Idei pentru a ține copiii ocupați la nuntă

Acolo erai tu, așezat pe podea, așteptând să-mi zgudui viața și să-mi luminezi întreaga lume.

Asta a fost seara în care ne-am întâlnit doar din întâmplare, din cauza unei prietenii a unui prieten al unui prieten al unui prieten care te-a invitat. Noaptea în care s-au încurcat pentru totdeauna energiile și atomii noștri. Drumurile noastre nu s-ar fi intersectat niciodată și nu mi-aș fi întâlnit sufletul pereche dacă nu ar fi fost acea sărbătoare prostească a vârstei.” -Andrew (via YouTube)

– “Andrew, tu ești partenerul pe care mi l-am dorit dintotdeauna, iar această zi este cu nimic mai prejos decât cele mai nebunești vise ale mele.

Îmi amintesc că te-am văzut pentru prima dată și am simțit în sinea mea că ești o persoană pe care trebuia să o cunosc.

M-am întors acasă după acea noapte și am economisit fiecare bănuț pe care îl câștigam la slujba mea de vânzător cu amănuntul timp de câteva săptămâni, până când mi-am permis să te scot la cină. În fiecare zi am impresia că îmi amintesc cine ești în loc să te cunosc. Lumina ta este orbitoare, râsul tău este contagios, iar dragostea ta este de altă lume.” -Caterina (via YouTube)

Umor

– “Maria, te iubesc din toată inima mea. În ultimii doi ani am fost recunoscător pentru că nu ai fost cel mai bun șofer în acea zi fatidică. Oprindu-te în mijlocul unei străzi aglomerate de 90/04 pentru a vedea dacă toată lumea era în regulă, acolo am întâlnit-o pe femeia care se află astăzi în fața mea. Când am început să ne întâlnim, am câștigat o familie, o femeie care mă iubește și un catelus adorabil – pe care îi ador din toată inima. Am supraviețuit încercărilor și necazurilor, de opinii politice diferite, la contraziceri culinare, am reușit să trecem peste.

Suntem supraviețuitori și, cu perseverența și dedicarea noastră, nu există nimic ce nu putem realiza sau depăși.

Promit să am grijă de tine chiar și atunci când vei face toxiinfecție alimentară în noaptea de Anul Nou. Promit că voi desfunda dușul chiar dacă doar unul dintre noi are părul lung. Maria, te iubesc necondiționat și te voi iubi mereu.” -Gabriel

– “Delia, îmi este imposibil să exprim în cuvinte îmbrățișarea pasională și infinită pe care o ai asupra inimii mele. Tu mă faci o persoană completă. Să-mi dedic restul vieții mele ție este de fapt destul de ușor, pentru că fără tine nu sunt nimic. În timp ce ne începem viața împreună, în fața celor care ne sunt cei mai apropiați, fac următoarele jurăminte: Jur să mă trezesc în fiecare dimineață și să-i mulțumesc lui Dumnezeu că mi te-a dat pe tine, femeia mea perfectă, și jur să fiu stânca ta stabilă în vremuri tulburi. Jur să pun nevoile tale înaintea nevoilor mele.

Citeste si
Când să faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Jur să-mi vând mobila de prost gust. Promit să mă uit la reluări din Gilmore Girls și Friends.

Promit să fiu bărbatul pe care mă inspiri să fiu și bărbatul pe care îl meriți. În cele din urmă, jur să-mi petrec fiecare zi care mi-a mai rămas pe acest Pământ, oferindu-ți o dragoste zeloasă și un angajament fidel. O iubire pe care multe ape nu o pot stinge, o iubire pe care inundațiile nu o pot îneca.” -Cristian

– “Cristina, așa cum spune clișeul, ai apărut când mă așteptam mai puțin. Intenționez să te iubesc, să te îmbrățișez și să îmbătrânesc foarte, foarte mult cu tine. Acestea sunt promisiunile mele: Promit să fiu mereu alături de tine atunci când ai probleme și să știu că, uneori, simplul fapt de a te lăsa să vorbești despre problemele tale este suficient. Promit să fiu cea mai de încredere persoană din viața ta. Îți promit că râsul va fi întotdeauna ceva obișnuit în casa noastră. Promit să fac tot ce pot pentru a îmbătrâni cu grație în trup și suflet și să nu devin un bătrân irascibil.

Promit ca, de azi înainte, să-mi trăiesc viața ca membru al unei trupe și nu ca artist solo.

Promit să conduc și să urmez în consecință și să păstrez relația noastră într-un bun echilibru. Ca să citez un scriitor preferat: “Umpleți toate acele spații goale” Pentru asta sunt recunoscător și în fiecare zi veți vedea această apreciere.” -Dragos

– “Dragos, sunt cu adevărat binecuvântată să fac parte din viața ta, care începând de astăzi devine viața noastră împreună. Promit să-ți încurajez visele, pentru că asta te face atât de unic. Promit să sărbătoresc bucuria fiecărei zile alături de tine. Promit să fiu alături de tine în cele mai fericite momente ale vieții, dar și în cele mai dificile. Promit să fiu bun, răbdător și iertător. Promit să onorez întotdeauna pasiunea ta pentru hochei.

Promit să îmi amintesc mereu că râsul este cea mai dulce creație a vieții și nu voi înceta niciodată să râd cu tine.

Dar, mai presus de toate, promit să fiu mereu adevăratul tău companion, pentru că o viață alături de tine nu ar putea fi niciodată suficientă.” -Cristina

Intrebari Frecvente

Cât de lungi ar trebui să fie jurămintele de nuntă?

Lungimea ideală a jurămintelor de nuntă este între unu și două minute. Exersați citirea jurămintelor cu voce tare (citim într-un ritm diferit în capul nostru) pentru a vă asigura că vă încadrați în acest interval de timp.

Trebuie să ne recităm jurămintele în timpul ceremoniei?

n funcție de tipul de ceremonie nupțială, este posibil să fie nevoie să anunțați public un set de jurăminte înainte de schimbul de inele. Dacă doriți să vă păstrați jurămintele personale pentru un cadru mai intim, puteți alege să recitați jurămintele tradiționale în timpul ceremoniei și să vă împărtășiți jurămintele personale în privat. Unele cupluri aleg, de asemenea, să își șoptească unul altuia jurămintele în timpul ceremoniei, în loc să le anunțe invitaților.

Citeste si….

Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.
Cele mai romantice 20 de melodii de nuntă la pian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?