Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.

Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.

Invitația de nunta din hârtie, tradițională este cea mai potrivită pentru orice ceremonie de nunta. Aflați ce se scrie pe invitația de nunta, cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment cu adevărat special din viața ta. Descoperiți secretele unui mesaj de nunta complet, cu sugestii utilizare a detaliilor și formalităților adecvate.

Fiecare proaspăt căsătorit se întreabă cum să scrie si sa facă o invitație de nuntă în mod corect. Această sarcină poate fi îndeplinită în numeroasele moduri disponibile în această eră tehnologică. Alegerea este impresionantă, de la apeluri telefonice, mesaje text și e-mailuri până la mesaje pe rețelele de socializare.

Dar astfel de metode moderne nu sunt pe placul tuturor. Invitația de nuntă clasică, formală, este cea mai bună modalitate de a arăta respect față de invitați și de a accentua statura evenimentului. Cum, păstrând în același timp eticheta, puteți transmite toate informațiile importante oaspeților dumneavoastră într-un mod subtil și elegant?

Cum să scrii o invitație de nuntă este o întreagă știință și nu este la fel de ușor cum pare la prima vedere. La urma urmei, este în esență o carte de vizită pentru evenimentul care urmează. Nu este întotdeauna clar cum să compuneți corect un mesaj text pentru rudele și prietenii îndepărtați și apropiați.

Există o mare varietate de întrebări, ale căror răspunsuri pot ridica îndoieli. Fiecare țară are o etichetă de nuntă unică.

În cazul în care sunt așteptați mulți invitați și nu este posibil să se creeze o invitație individuală pentru fiecare dintre ei, trebuie create cel puțin mai multe șabloane. Toate acestea vor avea diferențe în ceea ce privește gradul de formalitate.

Citeste si
Când să faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Ce se scrie pe invitația de nunta?

Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.
Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.

O sărbătoare clasică implică o invitație elaborată. Se obișnuiește să te adresezi tuturor, inclusiv asociaților de afaceri și prietenilor propriilor părinți, cu apelativul “dragi”. Tuturor celorlalți cu care tinerii căsătoriți sunt apropiați sau prieteni li se poate spune “dragi (aya)”.

Uneori se întâmplă că trebuie să scrieți o invitație la nuntă, de exemplu, unui prieten. În acest caz, ar trebui să scrieți și “dragă” pe invitație. Este acceptabil să vă referiți la membrii familiei ca fiind “iubiți” (de exemplu, bunicii).

Unde și când?

“Ne face plăcere să vă invităm” sau vă puteți gândi la o altă introducere, iar apoi specificați partea nunții la care este invitat invitatul. La urma urmei, unii sunt invitați la banchet, alții doar la partea oficială, iar alții vor fi invitați la ambele evenimente.

Prin urmare, ora și locul în care va avea loc celebrarea trebuie să fie specificate ca fiind cele la care va fi prezent invitatul. Pentru acei oaspeți care sunt invitați la “programul” complet, trebuie scrise mai multe detalii: când începe evenimentul, la ce loc, unde și la ce oră va avea loc următoarea parte a sărbătorii.

Codul vestimentar

Ar trebui stipulat stilul vestimentar. Dacă nunta implică rochii pompoase, bijuterii și jachete de dineu, invitația ar trebui să fie marcată cu o cravată albă.

Un stil mai puțin pompos, care este comun la majoritatea nunților, este cravata neagră. Bărbații sunt îmbrăcați în jachete de dineu, iar femeile în rochii lungi de seară.

Codul vestimentar semi-formal permite oaspeților de sex masculin să poarte costume deschise la culoare, în timp ce femeile pot purta rochii de seară și rochii de cocktail.

Citeste si
Cum să faci un aranjament floral pentru nuntă

Opțiunea Smart Casual le permite oaspeților să renunțe la opțiunea “pachet complet” și să își arate individualitatea cu piese la modă din colecțiile designerilor.

Nu mai este nevoie să spunem că este mai mult decât nepotrivit să se specifice un cod vestimentar pe invitațiile pentru persoanele în vârstă. Este posibil ca aceștia să nu înțeleagă sau chiar să se simtă jigniți.

Toate aceste reguli trebuie studiate înainte de sărbătoare. La urma urmei, este necesar să trimiteți cărți gata făcute cu câteva luni în avans.

Ne-ar plăcea să credem că sfaturile menționate mai sus îi vor ajuta pe viitorii soți să înțeleagă cum să scrie corect o invitație de nuntă, fără a trece prin dificultăți inutile. Aceste sfaturi vor evita mai multe neînțelegeri cu invitații și poate că unii dintre ei vor păstra aceste mesaje mulți ani pentru a-și aminti de momentele minunate de la nunta lor.

Invitații de nuntă. Un fleac sau o necesitate?
Cum să scrii jurăminte de nuntă perfecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?