Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.

Ce se scrie pe invitatia de nunta? Cum sa o scrieti si sa invitati oaspetii la eveniment.

Invitatia de nunta din hartie, traditionala este cea mai potrivita pentru orice ceremonie de nunta. Aflati ce se scrie pe invitatia de nunta, cum sa o scrieti si sa invitati oaspetii la eveniment cu adevarat special din viata ta. Descoperiti secretele unui mesaj de nunta complet, cu sugestii utilizare a detaliilor si formalitatilor adecvate.

Fiecare proaspat casatorit se intreaba cum sa scrie si sa faca o invitatie de nunta in mod corect. Aceasta sarcina poate fi indeplinita in numeroasele moduri disponibile in aceasta era tehnologica. Alegerea este impresionanta, de la apeluri telefonice, mesaje text si e-mailuri pana la mesaje pe retelele de socializare.

Dar astfel de metode moderne nu sunt pe placul tuturor. Invitatia de nunta clasica, formala, este cea mai buna modalitate de a arata respect fata de invitati si de a accentua statura evenimentului. Cum, pastrand in acelasi timp eticheta, puteti transmite toate informatiile importante oaspetilor dumneavoastra intr-un mod subtil si elegant?

Cum sa scrii o invitatie de nunta este o intreaga stiinta si nu este la fel de usor cum pare la prima vedere. La urma urmei, este in esenta o carte de vizita pentru evenimentul care urmeaza. Nu este intotdeauna clar cum sa compuneti corect un mesaj text pentru rudele si prietenii indepartati si apropiati.

Exista o mare varietate de intrebari, ale caror raspunsuri pot ridica indoieli. Fiecare tara are o eticheta de nunta unica.

In cazul in care sunt asteptati multi invitati si nu este posibil sa se creeze o invitatie individuala pentru fiecare dintre ei, trebuie create cel putin mai multe sabloane. Toate acestea vor avea diferente in ceea ce priveste gradul de formalitate.

Citeste si
Când să faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Ce se scrie pe invitatia de nunta?

Ce se scrie pe invitatia de nunta? Cum sa o scrieti si sa invitati oaspetii la eveniment.
Ce se scrie pe invitatia de nunta? Cum sa o scrieti si sa invitati oaspetii la eveniment.

O sarbatoare clasica implica o invitatie elaborata. Se obisnuieste sa te adresezi tuturor, inclusiv asociatilor de afaceri si prietenilor propriilor parinti, cu apelativul „dragi”. Tuturor celorlalti cu care tinerii casatoriti sunt apropiati sau prieteni li se poate spune „dragi (aya)”.

Uneori se intampla ca trebuie sa scrieti o invitatie la nunta, de exemplu, unui prieten. In acest caz, ar trebui sa scrieti si „draga” pe invitatie. Este acceptabil sa va referiti la membrii familiei ca fiind „iubiti” (de exemplu, bunicii).

Unde si cand?

„Ne face placere sa va invitam” sau va puteti gandi la o alta introducere, iar apoi specificati partea nuntii la care este invitat invitatul. La urma urmei, unii sunt invitati la banchet, altii doar la partea oficiala, iar altii vor fi invitati la ambele evenimente.

Prin urmare, ora si locul in care va avea loc celebrarea trebuie sa fie specificate ca fiind cele la care va fi prezent invitatul. Pentru acei oaspeti care sunt invitati la „programul” complet, trebuie scrise mai multe detalii: cand incepe evenimentul, la ce loc, unde si la ce ora va avea loc urmatoarea parte a sarbatorii.

Codul vestimentar

Ar trebui stipulat stilul vestimentar. Daca nunta implica rochii pompoase, bijuterii si jachete de dineu, invitatia ar trebui sa fie marcata cu o cravata alba.

Un stil mai putin pompos, care este comun la majoritatea nuntilor, este cravata neagra. Barbatii sunt imbracati in jachete de dineu, iar femeile in rochii lungi de seara.

Codul vestimentar semi-formal permite oaspetilor de sex masculin sa poarte costume deschise la culoare, in timp ce femeile pot purta rochii de seara si rochii de cocktail.

Citeste si
Cele mai bune 9 flori de nunta vara, potrivit florarilor

Optiunea Smart Casual le permite oaspetilor sa renunte la optiunea „pachet complet” si sa isi arate individualitatea cu piese la moda din colectiile designerilor.

Nu mai este nevoie sa spunem ca este mai mult decat nepotrivit sa se specifice un cod vestimentar pe invitatiile pentru persoanele in varsta. Este posibil ca acestia sa nu inteleaga sau chiar sa se simta jigniti.

Toate aceste reguli trebuie studiate inainte de sarbatoare. La urma urmei, este necesar sa trimiteti carti gata facute cu cateva luni in avans.

Ne-ar placea sa credem ca sfaturile mentionate mai sus ii vor ajuta pe viitorii soti sa inteleaga cum sa scrie corect o invitatie de nunta, fara a trece prin dificultati inutile. Aceste sfaturi vor evita mai multe neintelegeri cu invitatii si poate ca unii dintre ei vor pastra aceste mesaje multi ani pentru a-si aminti de momentele minunate de la nunta lor.

Invitatii de nunta. Un fleac sau o necesitate?
Cum sa scrii juraminte de nunta perfecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul Meu
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?