Cum alegi decorul de nunta corect

Decor de nuntă, cum alegeți corect

Decorul de nunta este un element esential pentru a crea o atmosfera magica si memorabila. Dar cum sa alegi decorul potrivit pentru stilul tau, bugetul tau si locatia ta? In acest articol, iti vom oferi sfaturi practice si idei creative pentru a-ti personaliza decorul de nunta si a-l face unic.

Pentru a transforma un loc obișnuit într-o adevărată sărbătoare de nuntă este nevoie de un decor de nuntă atent și bine ales. Fie că este vorba de o sală de banchet somptuoasă sau de un eveniment în afara orașului, locul ales pentru acțiune va fi decorat în funcție de planul pentru celebrarea viitoare.

Decorarea propriului loc de nuntă este o activitate fascinantă. Nu uitați să luați în considerare toate nuanțele necesare, de la preferințele de culoare ale tinerilor căsătoriți până la specificul scenariului evenimentului care urmează.

Cum alegi decorul de nunta corect
Decorarea sălii de nuntă cu țesături și flori

Foișor sau restaurant?

Corturile sunt populare pentru evenimentele în aer liber. Cadrul poate fi echipat cu o copertină monocoloră sau colorată, cu diferite rate de transmisie a luminii din țesătură. Acesta poate fi fără greutate și semitransparent, creând o penumbră aerisită sau densă, care nu numai că oferă adăpost împotriva fluctuațiilor de temperatură, dar creează și o atmosferă de ambianță autentică. Oricare ar fi camera, țesăturile sunt cele care vă permit să dați pereților și tavanelor culoarea de accent potrivită.

Combinația de texturi și nuanțe diferite ajută la armonizarea designului pereților, a zonei de recepție, a meselor și a scaunelor pentru oaspeți. Direcția draperiei stabilește dinamica spațiului, aceasta nu va părea statică, ci va începe să se schimbe odată cu iluminarea.

9f360c5a 2
Cum alegi decorul de nunta corect. Efecte de iluminat pentru nunți

Ce fel de iluminat ar trebui să aleg pentru decorarea sălii de nuntă?

Lămpile, ghirlandele, felinarele, figurile luminoase, lumânările – toate aceste surse de lumină sunt folosite pe scară largă atunci când se decorează sala sau locul de desfășurare a ceremoniei de nuntă. Ceremonia începe la lumina zilei și se încheie după apusul soarelui. Este important să înțelegem că sursele de lumină nu ne permit doar să vedem spațiul din jurul nostru, ci schimbă și percepția culorilor și a formelor.

9f360c5a 1
Iluminat prezidiu pentru nunți
  • Lumina rece vă poate face pielea să pară palidă.
  • Lumina pâlpâitoare a lumânărilor este caldă și se joacă frumos pe fațetele pietrelor prețioase și ale pietrelor de strasuri.
  • Evitați să folosiți prea multe lumini intermitente, deoarece acestea vă pot suprasolicita vederea și îi pot face pe invitați să se simtă inconfortabil.
Citeste si
Invitații de nuntă: 7 tendințe la modă in 2023

Este imperativ ca iluminatul să nu supraîncălzească țesăturile, hârtia sau alte materiale inflamabile din apropiere.

Ar trebui să aleg flori naturale sau artificiale pentru nunta mea?

Organizarea unei recepții de nuntă este de neconceput fără aranjamente florale. Este o decorațiune versatilă, care poate fi folosită indiferent de perioada anului.

  • Atunci când dați preferință florilor proaspete, nu uitați că fiecare specie are propria limită de rezistență. Plantele delicate, care se ofilesc, vor trebui înlocuite sau vor trebui folosite plante stabilizate.
  • Compozițiile artificiale, bine realizate, nu sunt inferioare florilor vii din punct de vedere estetic și pot rezista cu ușurință la schimbările de temperatură și la alți factori care pot afecta negativ plantele vii. În prezent, aranjamentele artificiale și pereții de flori, care sunt ușor de instalat și, de asemenea, ușor de îndepărtat, sunt din ce în ce mai preferate. Nu au nevoie de udare și pot fi aranjate în interior și în exterior.

Ghirlandele de flori, coronițele, pereții de flori și cabinele foto devin cele mai populare decorațiuni de nuntă. Acestea sunt versatile și fac posibilă aducerea sărbătorii în cele mai simple spații.

Citeste si
Cum să alegi un fotograf pentru nunta ta?

Citește si…

8 Temeri ale mireselor: probleme și soluții
Nunțile în aer liber un ghid complet pentru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?