Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?

Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?

Descoperă ce tip de nuntă se potrivește cel mai bine cu stilul tău și al partenerului tău! Alege între o nuntă modernă sau tradițională – descoperă avantajele și dezavantajele fiecăruia și găsește-ți inspirația pentru cea mai frumoasă nuntă! Află care sunt tendințele în materie de nunti moderne și tradiționale și cum poți combina elementele pentru a obține efectul dorit! Lasă-te inspirat și alege cea mai potrivită variantă pentru tine și partenerul tău!

“Vreau o nuntă modernă, în stil european”, “visăm la o nuntă modernă” – aceste fraze au ieșit din ce în ce mai des din gura tinerilor căsătoriți în ultimii doi ani. Și asta e foarte bine. Să fii modern – este minunat.

Capcana confuziei termenilor

Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem? Personal, am impresia că, prin “nuntă modernă”, majoritatea tinerilor căsătoriți se referă la toate acele tendințe în materie de modă care au venit și continuă să vină la noi din străinătate. De exemplu, un oficiu de stare civila ambulant, în afara primariei. Sau o un bufet suedez. Sau o nuntă cu un anumit stil. Iar miresele sunt convinse că oricare dintre aceste elemente (chiar și unul singur) face automat ca sărbătoarea lor să fie modernă.

Iată o mireasă de pe forum care și-a dorit atât de mult, atât de mult o nuntă europeană modernă (alt cuvânt obsesiv), a făcut atât de multe pentru asta.

Vedeți povestea: ziua începe cu o așteptare într-un hol de intrare prost întreținut, continuarea la oficiul de stare civilă (neapărat martori cu panglici pe piept!), apoi o petrecere cu decor indescifrabil și fotografiile în sine, destul de obscure.

Oh, da: mireasa a ales paleta de nuntă! Ea a purtat o eșarfă albastră la rochie și a comandat același buchet de flori, iar mirele a legat o cravată indigo. E minunat. Dar unde este acea râvnită sărbătoare modernă? La urma urmei, în ceea ce privește decorul și întruchiparea, această sărbătoare este cu greu diferită de nunta care a fost mireasa mama ei.

Cred, insa, că fiecare are dreptul să sărbătorească așa cum dorește. Dar eu sunt împotriva înlocuirii conceptelor.

Dacă vă place o nuntă TRADIȚIONALĂ, poftiți! Mamele bunicilor mele o sărbătoreau așa și nu este un păcat nici pentru noi. Dar atunci când o nuntă tradițională se agață de câteva tendințe ale modei (ceea ce pare adesea ridicol) și numește cu mândrie terciul rezultat “nuntă modernă” – nu se potrivește în niciun context.

Deci, să ne înțelegem.

Ce este o nuntă TRADIȚIONALĂ?

Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?
Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?
  • Tradiția (după cum sugerează și numele) este o parte esențială a sărbătorii. Nimeni nu se gândește la semnificația profundă sau la oportunitatea ritualurilor, principalul lucru este să le îndeplinească.
  • O nuntă tradițională este un eveniment de familie și un prilej de reunire. Prin urmare, se obișnuiește să se invite toate rudele apropiate (și îndepărtate) la o astfel de sărbătoare pentru a le arăta personal noii membri ai familiei.
  • Biroul de stare civila este o parte obligatorie și indispensabilă a zilei nunții. Înregistrarea oficială, adică motivul pentru care are loc ceremonia, are loc acolo.
Citeste si
Cum să vă distrați invitații la nuntă: clasic, creativ și o "listă neagră

La o nuntă tradițională, dorințele tinerilor căsătoriți, posibilitățile și gusturile lor nu sunt atât de importante – principalul lucru este să faci totul “ca lumea”. De aceea, se spune adesea că o nuntă tradițională este pentru părinți și invitați, nu pentru tinerii căsătoriți. Deși, în realitate, acest lucru nu este adevărat: nimeni nu se gândește nici la nevoile și dorințele reale ale oaspeților și părinților într-o astfel de sărbătoare.

O nuntă tradițională este organizată în esență de sentimentul că totul a fost “bine”: nu mai rău decât celelalte și așa cum a fost de mulți ani. Faptul că sărbătorile se dovedesc a fi plictisitoare, frenetice și pur și simplu urâte – nu contează. Norma este respectată, deci totul este în regulă.

c70f7417
Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?

Decorul, foto-video și, în general, latura estetică a unei sărbători tradiționale de nuntă sunt fleacuri. Deci, mireasa se poate întâlni în apartamentul dezordonat al părinților ei, răscumpărarea se face în holul de intrare, petrecerea este intr-o sala de mese ieftină decorată cu ghirlande, iar pentru filmare angajează un “prieten”.

Întârzierile, așteptările lungi, drumurile inutile de dus și întors, accidentele sunt, de asemenea, regula, deoarece conceptul de “organizare” (și mai ales organizatorul) este practic absent.

Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem? O nuntă este doar rezultatul a celui care o “face” – mireasa, părinții tinerilor căsătoriți, domnișoarele de onoare. De asemenea, pentru o nuntă tradițională este destul de natural să organizăm o petrecere pentru 100 de persoane. La urma urmei – a se vedea mai sus – tradiția este realizată, rudele sunt adunate și actele semnate la biroul de stare civila, iar acest lucru este important.

Ce este o nuntă MODERNĂ?

3889e8f9
Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?
  • Individualitate. Cel mai important lucru în organizarea unei nunți moderne este de a reflecta personalitatea tinerilor căsătoriți, gusturile lor, hobby-urile. Prin urmare, pentru o astfel de sărbătoare, căutați niște “nuanțe”, “arome”, pe care nimeni altcineva nu le caută.
  • Atmosferă. Pasul cheie în crearea unei nunți moderne – alegerea conceptului, adică starea de spirit, stilul pe care cuplul dorește să îl respire la eveniment. Veselă sau blândă, tânără sau confortabilă – în spatele fiecăruia dintre aceste cuvinte se află o nuntă diferită de celelalte.
  • Estetica – O mare importanță este acordată exteriorului sărbătorii. Într-o nuntă modernă totul trebuie să fie frumos – de la A la Z!
  • Confort. O sărbătoare modernă este organizată într-un mod convenabil și plăcut pentru toată lumea: oaspeți, tineri căsătoriți, profesioniști de evenimente. Altfel, ce fel de sărbătoare este aceasta?

O trăsătură caracteristică a nunții moderne este dorința de a ieși în evidență, de a face sărbătoarea unică, diferită de toate celelalte. Din această dorință derivă alegerea stilului de nuntă, a temei și a paletei, a decorului elaborat, a imaginilor cu tinerii căsătoriți, a ceremoniei individuale și așa mai departe. La urma urmei, toate acestea sunt concepute pentru a vă distinge sărbătoarea, pentru a o face specială, pentru a crea atmosfera potrivită.

Citeste si
Tendințe de torturi de nuntă în 2023

Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem? Deoarece multe eforturi sunt îndreptate spre partea exterioară a sărbătorii, principalii specialiști ai unei nunți moderne sunt un fotograf și un videograf: frumusețea trebuie să fie captată în mod demn și să rămână în memoria ta pentru totdeauna.

În plus, se acordă o atenție maximă organizării competente a evenimentului: un plan convenabil pentru ziua respectivă, programul exact, sprijin pentru o posibilă forță majoră. Acest lucru le permite invitaților să se distreze și să se relaxeze, tinerilor căsătoriți să se relaxeze și să se bucure de ziua lor, iar profesioniștilor de la nuntă să își facă treaba în liniște.

fa742952
Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?

Elementele “in rând cu lumea” ale unei nunți moderne nu sunt binevenite și, dacă este posibil, sunt excluse. Da, tradițiile își au locul lor, dar, de regulă, într-o formă schimbată: tinerii căsătoriți doresc să le atingă în felul lor, să le dea o anumită personalitate sau cel puțin estetică.

Nici biroul de stare civilă cu registrul său standard nu este atractiv – deoarece nu poate fi decorat după gustul dumneavoastră, iar ceremonia poate avea loc doar la o oră strict programată, într-un loc care nu a fost desemnat de dumneavoastră.

Cred că cititorul atent a văzut deja diferența fundamentală dintre o nuntă tradițională și o nuntă modernă. Dacă o nuntă tradițională este o celebrare a “ceea ce fac toți ceilalți”, “așa cum ar trebui să fie”, atunci o nuntă modernă este “NU ca a celorlalți”, “așa cum vrem noi”.

O nuntă modernă nu este un set de elemente “fanteziste”, nu este “cum se face acum”. Este o sărbătoare pe care o creezi pentru tine și pentru gustul tău.

Multe mirese pun întrebări de genul: “Am nevoie de cadouri pentru invitații mei? Cât ar trebui să coste?” “Ce tradiții trebuie să am la nunta mea?” “Poate mireasa să aibă un alt buchet de flori?” etc. În mod evident, ei așteaptă un răspuns “corect”, o opinie autorizată care să judece ce ar trebui și ce nu ar trebui făcut.

Conceptul CONNECTED al căsătoriei sugerează că răspunsurile la toate aceste întrebări se pot afla într-un singur loc – în capul tău. Pentru că nu există elemente OBLIGATORII la o astfel de nuntă, iar singura condiție pentru celebrare este prezența miresei și a mirelui. Toate celelalte elemente pot fi adăugate, eliminate și modificate după bunul plac.

Crearea unei nunți moderne necesită un anumit curaj și o anumită amploare a gândirii: la urma urmei, este mult mai ușor să te ghidezi după “standarde” decât să îți inventezi propriul cadru de sărbătoare. În consecință, pe drumul spre crearea unei nunți cu adevărat moderne, există încă unii tineri căsătoriți.

Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem? mai mulți continuă să urmeze tradițiile, completându-le cu maximum câteva detalii de modernitate. De aici, de exemplu, un număr mare de nunți cu o ceremonie în afara locului de desfășurare, dar cu o vizită obligatorie la primarie în aceeași zi, dimineața, și chiar în prezența părinților. Pentru că este necesar să ne căsătorim la oficiul de stare civilă și nu în altă parte, așa că mergem la oficiul de stare civilă.

Citeste si
Ce se scrie pe invitația de nunta? Cum să o scrieți si să invitați oaspeții la eveniment.

Un check-out este pentru oaspeți, pentru frumusețe, așa la modă, dar noi nu credem în asta. În acest caz, eu și bunul simț nu putem decât să ridicăm mâinile în semn de neputință.

Un alt exemplu: miresele alocă un buget cu adevărat ridicol pentru decorarea nunții, iar aceste fonduri mă compătimesc până la lacrimi – dar “acum se obișnuiește să faci un decor. Ca urmare, sala este “decorată” de cel mai ieftin decorator novice, care nu creează o capodoperă, ca să spunem așa.

De asemenea, se întâmplă frecvent ca o mireasă să găsească o tematica care îi place în portofoliul unui decorator și să ceară să facă “același lucru, dar într-o culoare diferită”. Dar “la fel” este ca și cum ar fi nunta altcuiva, ceea ce înseamnă că nu este unică, nu pentru ea însăși, ci “cum o fac alții”.

Nu știi ce opțiuni de nuntă sunt rele sau bune. Există ceva ce poți alege!

Deci, cel mai important – sa intelegi ca evenimentul este important pentru tine. Crezi in traditii, în mersul la oficiul de stare civilă? Mergi la primarie și nu ceda! Găsiți o sală de petrecere frumoasă și relaxați-vă. Și nu mai alergați după modă, dacă toate aceste tendințe sunt profund străine, iar sufletul cere ceva familiar, cunoscut și “al nostru”.

Iar dacă vrei o nuntă REALĂ modernă – respectul meu pentru tine. Să fiți cu toții fericiți – se știe că este dincolo de timp și de standarde!

Citește si…

Bufet suedez la nuntă: puncte fine de organizare
Băuturi de nuntă: 5 noi tendințe la modă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?