Pregătirea pentru o nuntă în 2023 este un proces care necesită mult timp, multe probleme și multe celule nervoase. Haideți să intrăm în amănunte pentru a face cea mai importantă zi din viața voastră de neuitat.

Deci ai auzit fraza prețioasă: “Fii soția mea!” și ai spus “Da!”. Emoțiile sunt la cote înalte, ești cea mai fericită persoană din lume. Dar te așteaptă un drum spinos în timp ce te pregătești pentru nuntă. Simți deja cum ți se face pielea de găină pe brațe, habar nu ai de unde să începi și cum să faci totul? Nu dispera! Nu este totul atât de înfricoșător pe cât pare. Chiar și un proces lung și aparent complicat poate fi făcut interesant, ușor și memorabil.
Un plan pas cu pas pentru pregătirea nunții
Pregătirea pentru o nuntă în 2023 Pentru a păstra o mulțime de amintiri pozitive, nu numai de la celebrarea principală, ci și de la activitățile premergătoare acesteia, iată un plan pas cu pas pentru pregătirea nunții în 2023, cu ajutorul căruia puteți organiza cu ușurință un eveniment de nuntă nu numai pentru dvs. ci și pentru prietena dvs.
1 Decideți data nunții
Pregătirea pentru o nuntă în 2023 – Fiecare își alege diferit data nunții. Unii apelează la astrologie, alții la numerologie, alții aleg o zi care este memorabilă pentru ei personal.
Cele mai populare date sunt cele care au o combinație frumoasă de numere, iar perioada anului în care sunt deosebit de mulți candidați la logodnă este vara. Oricum ar fi, ar trebui să fie alegerea ta personală. La urma urmei, nu ziua ne face fericiți, ci evenimentele care au loc în ea.
2. Depunerea cererii la biroul de înregistra
Este posibil să se depună o cerere la oficiul de stare civilă între 1 și 12 luni înainte de nuntă. În cazul în care există circumstanțe speciale (sarcină, nașterea unui copil, boală), căsătoria poate fi înregistrată în ziua în care sunt depuse documentele.
Pregătirea pentru o nuntă în 2023 Este foarte convenabil să depuneți cererea prin intermediul site-ului Gosusluzhba, dar pentru aceasta veți avea nevoie de un cont confirmat.
Documentele necesare pentru înregistrarea căsătoriei:
1. pașaportul ambelor părți;
2. certificatul de divorț – pentru persoanele divorțate;
3. permisiunea de a se căsători – pentru persoanele minore.
4. completată declarația comună pentru căsătorie
5. chitanța privind plata taxei de stat;
Decideți în prealabil asupra alegerii numelui de familie, deoarece această problemă va fi pe cerere și nu este o idee bună să vă certați cu viitorul soț/soție în fața ofițerului de stare civilă.
3. Alegerea unei teme de nuntă
În primul rând, puneți-vă câteva întrebări:
- Ce interese aveți în comun cu persoana iubită;
- pe cine vreți să aveți alături în ziua petrecerii și ce interese au aceștia;
Mulți oameni preferă nunțile într-o anumită culoare, care va fi evidentă în detaliile, decorațiunile și ținutele invitaților și ale tinerilor căsătoriți.
Culoarea pantone din acest an este albastru, dar atunci când alegeți o nuanță pentru o nuntă, cel mai bine este să vă ghidați după gustul și preferințele dumneavoastră”, spune Rizea Aurora.
– Nunțile inspirate de natură sunt foarte populare. Multă verdeață, fără culori strălucitoare, rochii ușoare, aerisite. Este mai degrabă o nuntă de familie, cu un număr mic de persoane și confortabilă”.
Iubitorii de senzații tari și de idei neconvenționale pot fi interesați de o nuntă în stil loft. Etajele superioare ale clădirilor industriale abandonate, ale cinematografelor și ale farurilor sunt din ce în ce mai des închiriate pentru evenimente. Stilul loft este controversat în rândul tinerilor căsătoriți, dar tot mai mulți oameni creativi și creativi aleg această destinație specială de nuntă.
Cel mai important, alegerea temei ar trebui să fie evidentă în toate decorațiunile. Și faceți-i pe invitați să fie conștienți de decizia dumneavoastră, de exemplu, menționând-o pe cartea de invitație. Nu sunteți singurul care trebuie să se pregătească din timp pentru petrecere.



4. Alegerea imaginilor pentru mire și mireasă
Antreprenoarea, Rizea Aurora, oferă câteva sfaturi despre cum să alegeți look-ul pentru tinerii căsătoriți.
- Cel mai important lucru pentru costumele miresei și ale mirelui este confortul. Indiferent cât de frumoasă este rochia, s-ar putea să o urăști la mijlocul zilei dacă corsetul îți sapă în piele.
- Cel mai bine este să nu așteptați prea mult pentru a vă cumpăra ținutele. Odată ce te-ai hotărât asupra formatului și datei nunții, poți începe să alegi rochia și costumul. Este minunat dacă stilul nunții se potrivește cu stilul tău. De exemplu, o rochie cu partea de jos voluminoasă pentru o nuntă la mansardă nu este o soluție bună. Este mai bine să optezi pentru o fustă mai puțin vaporoasă, dar nu trebuie să renunți deloc la dantelă și la o croială elegantă.
- Costumul mirelui trebuie să se potrivească, de asemenea, cu stilul nunții și să se asorteze cu rochia miresei. Acesta poate fi un costum clasic sau o versiune mai relaxată, fără sacou și cu bretele pentru o nuntă în aer liber.
- Acordați o mare atenție pantofilor dumneavoastră. Chiar dacă pantofii par foarte confortabili, luați o pereche de rezervă pe care să o puteți purta toată ziua. Dacă pantofii sunt noi, asigurați-vă că îi rodați înainte, nu doar cu câteva zile înainte de nuntă.
5. Selectarea inelelor
Pregătirea pentru o nuntă în 2023 – Anul acesta, tinerii aleg mai ales un inel combinat. Gravurile sunt rare. Anterior, se obișnuia ca mirele să cumpere inelele și să le păstreze. Această tradiție a supraviețuit până în prezent, chiar dacă astăzi tinerii cupluri își aleg inelele împreună.
– Inelul trebuie ales cu mare atenție. Acesta nu trebuie să provoace disconfort. Inelele late vă pot freca pielea și s-ar putea să nu-l puteți purta. Dacă doriți un inel cu încrustații, verificați dacă nu se va agăța de haine’, spune Rizea Aurora.
6. Stabilirea locului unde va avea loc înregistrarea căsătoriei
În funcție de preferințele dumneavoastră, ceremonia de căsătorie poate avea loc fie într-un birou de înregistrare, fie într-un birou de înregistrare din afara localității. La rândul său, o înregistrare offsite poate fi, de asemenea, formală, adică într-un loc special desemnat, sau poate fi pusă în scenă la un restaurant la alegerea dumneavoastră, cu ofițerul de stare civilă în calitate de prezentator sau un actor invitat de dumneavoastră.
– Ar trebui să solicitați o înregistrare oficială în afara site-ului prin intermediul biroului de înregistrare la care este atașat site-ul; nu există cerințe speciale pentru această cerere”, spune expertul Rizea Aurora
– Un roadshow pus în scenă este minunat! Decor individual, versuri individuale ale gazdei, muzică. Și dacă totul se desfășoară în aer liber, este absolut minunat!
În orice caz, va trebui să vizitați biroul de înregistrare pentru a vă ștampila pașapoartele și pentru a vă elibera certificatul de căsătorie înainte de înregistrarea în afara locului.
7. Alegerea unui restaurant
Capacitate. Pe lângă mese, aveți nevoie de suficient spațiu pentru un ring de dans și pentru o gazdă.
Aflați costul banchetului și al serviciului, dacă există taxe de închiriere a sălii și taxe de plută. Aflați acest lucru la telefon înainte de a ajunge la restaurant pentru a economisi timp.
Mergeți la restaurant la cină înainte de semnarea contractului, pentru a vă asigura că este delicios. Comandați o degustare a meniului de banchet.
Acordați atenție interiorului, toaletelor, ușurinței de acces la exterior pentru invitați, accesibilității transportului.
8. Decorarea sălii
Moderația este cel mai important lucru în decorarea unei săli. Nu este necesar să încercați să vă puneți în aplicare toate dorințele și ideile de neconceput. Totul ar trebui să meargă împreună și să fie plăcut din punct de vedere estetic.
– Anul acesta, miresele optează pentru culori clasice și pastelate. Culorile subtile adaugă farmec și rafinament la această ocazie. Mai multe culori și un minim de modele grele, îndepărtându-se de glamour și optând pentru minimalism. Textilele sunt, de asemenea, alese în nuanțe mai deschise. Husele pentru scaune se retrag în fundal”, spune Maria Constantinescu
– Pentru un decor de nuntă conștient, sunt de preferat structurile și obiectele de închiriat reutilizabile, florile de la fermierii locali și materialele naturale. Este mai bine să evitați cu totul tuburile de plastic, vesela de unică folosință și baloanele.
Cu atât mai mult cu cât toate aceste poziții sunt de mult timp ieșite din trend. În loc să folosiți decorațiuni uriașe din plastic pentru a decora spațiul restaurantului, este mai ecologic să folosiți instalații luminoase, deoarece iluminatul profesional instalat corespunzător poate transforma orice spațiu! – subliniază ea.



9. Răcoritoare și divertisment pentru oaspeți
Când vine vorba de tendințe, nunțile fără banchet sunt din ce în ce mai populare. Atunci când oaspeții se deplasează liber în jurul locului de desfășurare pe parcursul serii. Mâncarea la astfel de nunți este servită în stil bufet. Accentul este pus pe divertisment și socializare, mai degrabă decât pe mâncare. Astfel, oaspeții rămân cu mai multe emoții și impresii despre nunta ta”, comentează Aurora.
- Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că oaspeții trebuie să mănânce câteva sandvișuri într-o seară și să bea șampanie. Mâncarea trebuie să fie consistentă, gustoasă și, cel mai important, în cantitate suficientă.
Pentru ca petrecerea să fie memorabilă, o opțiune interesantă ar fi rezervarea unui cocktail bar în deplasare. Acest serviciu abia a apărut pe piața “industriei” nunților, dar are deja mulți admiratori. - Un bar de cocktailuri în afara locației este mai mult decât un simplu bar la o nuntă, unde un barman îngrijit toarnă șampanie și își tratează oaspeții. Este un barman profesionist care pregătește cocktailuri după dorințele invitaților. Acestea pot fi clasice, de designer, moleculare sau chiar concepute special pentru stilul unei anumite nunți”, spune Dmitri Zdorov, fondatorul Bartender.
Adesea există un “candy-bar” pentru a încânta oaspeții cu bunătăți și fructe.
10. Invitații
Invitațiile trebuie să fie concepute în funcție de tema aleasă pentru nuntă. Acestea ar trebui să precizeze locația și data banchetului. Este recomandabil ca tema nunții să fie clară din invitație.
– Cel mai bine este să trimiteți invitațiile din timp, după ce ați decis locația și data nunții”, explică Aurora

Pentru nunțile eco-conștiente, potrivit expertului în nunți eco-conștiente Aurora Rizea, cea mai bună opțiune ar fi să faceți felicitări electronice sau un site de nuntă pentru majoritatea invitaților. Iar pentru generația mai în vârstă, comandați niște seturi frumoase tipărite de la un atelier de tipărire, folosind hârtie reciclată.
11. Așezarea oaspeților
Aurora Rizea ne împărtășește specificul aranjării locurilor la o recepție de nuntă:
– Pentru banchete, se folosesc mese rotunde pentru 8-10 persoane. Tinerii căsătoriți se așează singuri sau împreună cu martorii. Dacă sunt mai puțin de 20 de invitați, se poate împărți o masă dreptunghiulară, iar tinerii căsătoriți se așează în centru. Atunci când planificați planul de dispunere a locurilor, țineți cont de interesele persoanelor, astfel încât să se simtă confortabil și să le fie ușor să vorbească între ele în timpul serii.
12. Fotograf, videograf, prezentator
Dacă doriți nu numai să vă amintiți în viitor cea mai importantă zi din viața dumneavoastră, ci și să o puteți revedea la nesfârșit, trebuie să aveți grijă să alegeți un fotograf și un videograf.
– Atunci când alegeți un fotograf și un videograf, asigurați-vă că vă uitați la portofoliile acestora. Ce opțiuni oferă pentru fotografie și videografie. Vizitați împreună locul unde va avea loc celebrarea, biroul de înregistrare. Dacă tinerii preferă o plimbare prin oraș, un profesionist vă va oferi locurile și opțiunile ideale pentru a surprinde momente frumoase. Este foarte des întâlnit ca tinerii să filmeze o poveste de dragoste pe care să o arate invitaților în ziua nunții lor”.
De asemenea, ar trebui să decideți în prealabil ce fel de rezultat final așteptați. Fie că este vorba de un film de scurt metraj cu momentele importante ale nunții, fie de un film de lung metraj cu detaliile serii. Doriți un album de fotografii sau o carte foto.
– Prin video, aceștia comandă de obicei un videoclip mic (2-3 minute), uneori un teaser pentru Instagram (până la un minut) și un film – de la 12 la 40 de minute. Mai des 12. Au dispărut videoclipurile de nuntă de 6 ore. Cele scurte sunt mult mai ușor de vizionat pe rețelele de socializare și de împărtășit. O fotografie – cu siguranță o carte foto – stilizată în conceptul general al nunții”.
În ceea ce privește gazda, alegeți o persoană care vă este apropiată. Acesta trebuie să vă înțeleagă pe voi și dorințele voastre. Trebuie să fie plăcut și ușor de abordat, să ofere multe idei, să se poată adapta la starea de spirit a invitaților și, cel mai important, să fie un profesionist.
Pregătirea pentru o nuntă în 2023 este o provocare, dar avand alaturi profesionisti totul o sa fie exact cum va doriti.