Când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Când să faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Afla când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine, care este cea mai buna opțiune? Descoperă avantajele si dezavantajele fiecărui sezon si alege momentul perfect pentru cea mai importanta zi din viața ta. Citește acest articol și află ce anotimp ți se potrivește cel mai bine pentru a avea o nunta reușită!

Când vine vorba de nunți, partea distractivă este să te gândești la detalii. Uneori, însă, planificarea sărbătorii este cea mai grea parte.

Odată ce începeți să vă gândiți la pregătiri, lucruri precum locațiile, meniurile, culorile și listele de invitați se află în centrul atenției. Dar cum rămâne cu alegerea unei date?

Perioada din an în care decideți să vă căsătoriți are avantajele și dezavantajele sale. Astăzi, să vorbim despre ce perioadă a anului este mai bună pentru o nuntă de iarnă sau de vară?

9f360c5a 85
Sedință foto de nuntă de iarnă în aer liber. Când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Când sa faci nunta – ce perioadă a anului ar trebui să alegeți?

Uneori, perioada din an în care decideți să vă căsătoriți depinde în întregime de data logodnei dumneavoastră. Planificarea la șase luni sau un an de la data propunerii este foarte frecventă. Dar unele cupluri aleg anumite date pentru nunta lor pe baza unor evenimente speciale sau a unor amintiri asociate cu jumătatea lor.

Uneori, totul se reduce la decorul ideal pe care îndrăgostiții și-l imaginează pentru nunta lor: o plimbare însorită, o ceremonie la apus, o seară caldă de vară și un dans în aer liber sau, alternativ, drifturi înalte și albe, o sală de banchet confortabilă, cu multe lumânări și un șemineu adevărat….

În orice caz, problema unei nunți de iarnă sau de vară poate face o mare diferență în planificare.

Am adunat aici avantajele și dezavantajele nunților de iarnă și de vară, astfel încât să puteți compara și să alegeți perioada din an care vi se potrivește.

Nuntă iarna: argumente pro și contra

9f360c5a 86
Nunta de iarnă. Când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Locația în care va avea loc evenimentul pe timp de iarnă este unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să țineți cont atunci când vă planificați nunta. Dacă alegeți o locație îndepărtată, în afara orașului, trebuie să țineți cont de condițiile meteo imprevizibile și să organizați transportul și cazarea oaspeților.

Citeste si
Tendințe de torturi de nuntă în 2023

Cu toate acestea, există mulți factori care variază foarte mult în funcție de perioada anului, așa că haideți să analizăm câteva dintre avantajele și dezavantajele nunților de iarnă.

9f360c5a 89
Nunta de iarnă. Când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Avantajele unei nunți de iarnă:

 • Disponibilitatea profesioniștilor – nunțile de iarnă nu sunt la fel de populare ca nunțile de vară, astfel încât profesioniștii în domeniul nunților, cum ar fi fotografii, prezentatorii, organizatorii etc., pot fi mai puțin ocupați, iar prețurile pentru serviciile de iarnă sunt adesea mult mai avantajoase.
 • Disponibilitatea locului de desfășurare – deoarece datele de vară sunt mai frecvente, este posibil să descoperiți că locul de desfășurare al evenimentului de vis are mai multe date disponibile iarna.
 • Meniul dvs. poate fi confortabil – având în vedere rentabilitatea, meniurile de nuntă de iarnă tind să fie dominate de mâncăruri confortabile – aperitive consistente, cocktailuri care încălzesc.
 • Romantic – Mulți oameni asociază nunțile de iarnă cu ceva magic și de poveste, este, până la urmă, perioada anului. Lumini sclipitoare și lumânări din abundență, decor cu crengi de brad și conuri, ghirlande cu beculețe – este foarte ușor să creezi o atmosferă caldă și confortabilă în lunile reci.
9f360c5a 91
Sesiune foto de nuntă de iarnă. Când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Dezavantajele unei nunți de iarnă:

 • Probleme de logistică – nu uitați că nunțile de iarnă tind să fie combinate cu vremea nefavorabilă, acest lucru poate împiedica invitații să ajungă la timp la eveniment.
 • Graba de sărbători – dacă alegeți o nuntă în decembrie, de exemplu, merită să țineți cont de faptul că există multe sărbători religioase și culturale în întreaga lume. Este perioada petrecerilor corporative, a ședințelor foto și a micilor vacanțe în familie.
  Decembrie este o lună destul de fierbinte în această privință, astfel încât poate fi dificil să rezervați un restaurant, un studio foto și profesioniști precum prezentatori și fotografi. Bonusurile și reducerile sunt mai puțin probabil să fie disponibile în această perioadă.
 • În aer liber sau în interior – în funcție de locație, este posibil să nu puteți muta o parte din celebrare în exterior. Chiar și o planificare atentă poate să nu vă pregătească pentru înghețurile severe de iarnă, așa că, dacă doriți neapărat o ședință foto de nuntă în aer liber, poate că merită să vă gândiți din nou la perioada anului.
9f360c5a 90
Ședință foto de nuntă de vară. Când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Pro și contra unei nunți de vară

Vara are multe avantaje minunate legate de nuntă, dar și cea mai populară perioadă a anului are cu siguranță dezavantajele sale. Atunci când vă gândiți dacă să organizați o nuntă de iarnă sau de vară, este important să luați în considerare lucruri precum costul organizării și varietatea opțiunilor, disponibilitatea și varietatea florilor proaspete și opțiunile de călătorie mai convenabile. Vedeți mai jos câteva dintre avantajele și dezavantajele importante ale planificării unei nunți de vară.

9f360c5a 88
Ideea de portret al miresei Când sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Avantajele unei nunți de vară:

 • Vremea – să recunoaștem: cei mai mulți dintre noi preferă cerul însorit și temperaturile calde pentru sărbători și evenimente mari. Dacă nu sunteți un fan al zăpezii, cel mai bine este să vă planificați nunta în lunile mai calde. Mesele în aer liber, băutura cu prietenii și familia în jurul focului de tabără, alergatul desculț pe iarba proaspăt tăiată, toate acestea fac amintiri frumoase!
 • Costul călătoriei – cum vara este, de obicei, sezonul turistic, sunt șanse mari să găsiți mai ușor oferte speciale pentru excursii în luna de miere.
 • Zile lungi – poate nu pare evident, dar când soarele nu apune până la ora 21:00, puteți petrece mai mult timp în aer liber și puteți face fotografii, mai ales dacă vă aflați într-un loc pitoresc îndepărtat în natură.
 • Un meniu simplu – o verandă, un cort sau un banchet în aer liber poate fi mai intim și mai distractiv decât o masă formală în interior.
Alegerea sezonului potrivit pentru nunta ta poate fi dificila, Afla când sa faci nunta, vara sau iarna, avantajele si dezavantajele unei nunti de vara sau de iarna, pentru ca tu sa poti lua cea mai buna decizie pentru tine.
Recepție de nuntă în aer liberCând sa faci nunta, vara sau iarna? Cum este mai bine pentru tine.

Minusurile unei nunți de vară:

 • Costuri… pentru tot – deoarece vara tinde să fie o perioadă mai populară pentru căsătorii, ar trebui să vă așteptați să vă fie mai greu să alegeți un loc de desfășurare și contractori: florarii, restaurantele, prezentatorii, fotografii, cameramanii și organizatorii sunt mult mai ocupați în lunile de vară. Acest lucru poate însemna costuri mai mari din cauza programelor strânse.
 • Temperaturile mai ridicate nu înseamnă neapărat o vreme mai bună – atunci când vă gândiți la data nunții, țineți cont de faptul că ploile abundente din timpul verii pot apărea toată ziua, alături de temperaturi ridicate sau scăzute, umiditate și alte neplăceri meteorologice.
 • Sunshine – ai citit bine. Dacă aveți o nuntă de vară în aer liber, lumina soarelui poate juca un rol important în ședința foto și în distracția invitaților dumneavoastră. Asigurați-vă că nunta dvs. în aer liber are o mulțime de locuri unde oaspeții, în special cei în vârstă, se pot adăposti de soare. Și mai sunt și fotografiile, care, desigur, necesită o iluminare perfectă!
Citeste si
Nuntă modernă sau tradițională: ce alegem?

Indiferent de perioada anului pe care o alegeți pentru ceremonia de nuntă, sunt sigură că va fi o ocazie specială. Asigurați-vă că vă descurcați cu toate complexitățile organizării în perioada anului pe care ați ales-o.

Citește si…

Cum alegi buchetul de mireasă, ghid in 4 pași
8 Temeri ale mireselor: probleme și soluții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închideți
Închideți Coșul Meu
Vizualizat Recent Închideți
Închideți
Închideți
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?