Nunta de epoca - cum să decorezi o sală într-un stil vechi

Nunta de epoca Cum să decorezi o sală într-un stil vechi 4 detalii

Nuntă de epocă – cum să decorezi o sală într-un stil vechi?

Cuvântul „vintage” provine din termenul englezesc de vinificație Vintage, care înseamnă „vin învechit, de înaltă calitate”. În prezent, acest nume se referă la direcția la modă de a reînvia moda unei ere și generații trecute. Designerii moderni de nuntă recreează adevărate rarități elegante și la modă, caracteristice diferitelor decenii ale secolului XX.

Nuntă de epoca - cum să decorezi o sală într-un stil vechi

Nuntă de epoca – cum să decorezi o sală într-un stil vechi

 

O sărbătoare a nunții într-un stil „vintage” relaxat și sofisticat nu este doar o petrecere costumată cu îmbrăcare în ținutele anilor trecuți, ci o combinație mare a atmosferei generale a nunții cu o selecție atentă de elemente decorative pentru camera de sărbătoare.

Cum să alegi decorul

Pentru a organiza o nunta de epocă, este recomandat să decorați sala cu decor deosebit și accesorii care să creeze impresia unei mici călătorii înapoi în timp – transportându-vă cu câteva decenii înapoi în trecut.

Designul de culoare al camerei pentru o astfel de nuntă este cel mai bine realizat în culorile preferate ale mirilor, de preferință în culori calde, moi, pastelate. Decorul general va arăta grozav într-o schemă de culori roz-fumurii sau gri deschis.

O culoare win-win alb sau verde moale este, de asemenea, potrivită pentru a crea un stil antic. Paleta generală de culori bej sau nisip pentru sărbătoarea nunții va arăta deosebit de avantajoasă.

Materialele care pot recrea spiritul vremurilor se vor potrivi perfect în stilul general al unei nunți sofisticate „de epocă” – piele naturală, lemn învechit, metal ușor uzat, aurire, ceramică și porțelan, in și bumbac, catifea și catifea, dantelă delicată. , hârtie îngălbenită de timp.

  1. Accesorii pentru decorarea peretelui. Pentru a crea un stil general „de epocă”, stilistii de nuntă sfătuiesc să decorați pereții sălii de nuntă cu picturi ale artiștilor populari din epoci trecute și să atârnați tapiserii „vechi” într-un loc proeminent. Puteți pune lumânări în candelabre, oglinzi antice frumoase, fotografii alb-negru ale tinerilor căsătoriți și ale invitaților și discuri vechi de gramofon pe pereți.
  2. Accesorii pentru decorarea holului. Pentru a finaliza transferul într-o epocă trecută, puteți așeza într-unul dintre colțurile sălii de nuntă o întreagă compoziție de mobilier de epocă, valize din lemn sau piele, măsuță de toaletă în rame din lemn sau forjate, gramofoane sau un instrument muzical străvechi.
  3. Accesorii pentru decorarea tavanului. Panglici multicolore atașate structurilor de tavan, candelabre masive de cristal cu pandantive, felinare de hârtie în culoarea designului general al camerei, draperii ușoare din șifon și organza aerisite, flori proaspete în ghivece înalte, ghirlande de hârtie sau pompoane pufoase. creezi un stil vintage sofisticat. Chiar și becurile obișnuite, suspendate în grupuri de tavan, vor crea elemente decorative elegante.
  4. Accesorii pentru decorațiuni interioare . Stilul de nunta ales va fi subliniat de mobilierul de epocă rar, amplasat într-un colț special pentru fotografie sau relaxare. Comoda bunicii sau fotolii antice ponosite cu o canapea, cutii rotunde de hârtie pentru pălării, mese vechi cu picioare sculptate, mașini de cusut Singer – astfel de accesorii suplimentare servesc ca detalii memorabile ale unei nunți de epocă.
Nuntă de epoca - cum să decorezi o sală într-un stil vechi

Nuntă de epoca

Cum să decorezi masa tinerilor căsătoriți și a invitaților

Pentru a crea un stil vintage armonios și atmosfera festivă a unei epoci apuse, ar trebui să luați în considerare cu atenție toate detaliile decorului festiv al sălii de nuntă. Când așezați o masă festivă de nuntă, ar trebui să acordați atenție următoarelor detalii:

  • Șervețele . Un stil vintage festiv va fi creat de șervețele din pânză sau in în nuanțe deschise, decorate cu dantelă „vechi”, cu monograme ale tinerilor căsătoriți, șiruri de perle și aranjamente florale în miniatură.
  • Fețe de masă . Pentru mesele de nunta se recomanda selectarea fetelor de masa din tesaturi deschise in nuante deschise. Mesele de nuntă acoperite cu lenjerie albă ca zăpada sau fețe de masă din in vor arăta festiv și solemn.
  • Bucate . La o nuntă de epocă, se obișnuiește să așezați mesele cu vase de porțelan, iar pentru băuturi cel mai bine este să folosiți pahare și pahare de cristal.
  • Sfeșnice . Lumânările multicolore în candelabre antice masive sau sfeșnice elegante de porțelan creează un farmec unic al epocii de altădată. Seara, în locul iluminatului electric obișnuit, poți folosi o duzină de lumânări pâlpâitoare, care nu vor face decât să scoată în evidență frumusețea elegantă a unei nunți vintage.
Citeste si
Cum să alegi un fotograf pentru nunta ta?

 

Spătarul scaunelor  este decorat cu funde aerisite din țesături multicolore în nuanțe pastelate. Spațiul de la masa tinerilor căsătoriți nu trebuie să fie gol. Fundalul servește ca un fel de fundal pe care mirii vor arăta cel mai avantajos.

Nunta de epoca

Nunta de epoca

Decorarea unei nunți într-un stil vintage necesită multă pregătire: trebuie să recreați atmosfera generală a unei epoci trecute, să selectați un cadru potrivit și un împrejurimi adecvat, caracteristic stilului ales. Rezultatul obținut va depăși toate așteptările.

O sărbătoare de nuntă în stil vintage va face o impresie de neuitat prin originalitatea și rafinamentul ei. Ți-ar plăcea să proiectezi și să găzduiești propria ta nunta de epoca?

Cum să alegi invitațiile de nuntă elegante 3 elemente
Traditii nunta în România nuntă autentica și memorabila 8 traditii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul Meu
Închideți Vizualizat Recent
Categorii
Deschide chat
💬 Nevoie de ajutor? Scrie aici..
Salut 👋
Putem să vă ajutăm?